Parkering spærrede vejen: Her er kørestolsbrugerens smukke hævn

En ny argentinsk reklame viser omkostningerne ved at blokere ramper for handicappede, den er blevet set mere end 150.000 gange online

Se, hvordan den tidligere motorcross-atlet håndterer bil, som er i vejen (video: AP)

De fleste kørestolsbrugere kender til, når vejen er blokeret, og at de derfor enten må vente eller finde en mere besværlig ved uden om forhindringerne.

Nu sætter en ny argentinsk reklamefilm fokus på de udfordringer, som kørestolsbrugere møder i deres hverdag.

Videoen, der kaldes 'rampe-lektien' ('The Ramp Lesson', red.), viser, hvordan et hold skaber en rampe rundt om en bil, som er ulovligt parkeret og dermed blokerer for, at den rygmarvsskadede kørestolsbruger Juan Nimo kan komme over vejen. Men Nimo tager dog sagen i egen hånd og hopper over bilen i sin kørestol.

Det vilde hop kan du se i klippet foroven.

Det er ikke tilfældigt, at Juan Nimo er blevet udvalgt til reklamefilmen. Han er tidligere motorcross-atlet, hvis rygmarv blev skadet for otte år siden. Han er medstifter af gruppen Revolutoin Without Limits, der arbejder på at forbedre livet for mennesker med handicap.

- Det er en form for humor at sige til dem (personen, som er ulovligt parkeret, red.), at vi bare vil hoppe over dig alligevel, siger Juan Nimo.

- Budskabet er klart - du må ikke blokere ramperne, lad være med det. Og lad være med at putte os i fare, tilføjer han.

65 kommentarer
Vis kommentarer