Parkerings-pip: Fik bøde fordi sne dækkede forruden

- Det her er jo så vanvittigt, at man tror, at man er med i skjult kamera, siger aarhusiansk forstander

Steen Devantier fra Aarhus fik sig en parkerings-afgift på 650 kroner, fordi sne dækkede den korrekt anbragte parkerings-billet i forruden. Og faktisk risikerer du at miste kørekortet, hvis du pgså kører med ruden dækket. Se her, hvor meget der skal til. Indholdet er produceret i samarbejde med Bilbasen, Q8 og Turtle.

- Det her er jo så vanvittigt, at man tror, at man er med i skjult kamera.

Parkerings-selskabet Apcoa Parking har endnu en gang inden for kort tid optrådt aggressivt overfor en bilist i Aarhus.

Se også: P-selskab tog 1256 kr. efter 58 minutters parkering

Ekstra Bladet omtalte for en måned siden flere tilfælde, hvor selskabet forsøgte at kradse penge ind på en højest opsigtsvækkende måde.

Se også: P-selskab ville plukke mig for 1717 kr. for fire timers parkering

Nu melder forstander Steen Devantier fra Aarhus sig i køen af forbløffede og vrede bilister. Han har fået en parkerings-afgift på 650 kroner, fordi parkerings-vagten ikke kunne se den korrekt anbragte parkerings-billet i forruden.

Nu melder forstander Steen Devantier fra Aarhus sig i køen af forbløffede og vrede bilister. Han har fået en parkerings-afgift på 650 kroner, fordi parkerings-vagten ikke kunne se den korrekt anbragte parkerings-billet i forruden. (Foto: Ernst van Norde)
Nu melder forstander Steen Devantier fra Aarhus sig i køen af forbløffede og vrede bilister. Han har fået en parkerings-afgift på 650 kroner, fordi parkerings-vagten ikke kunne se den korrekt anbragte parkerings-billet i forruden. (Foto: Ernst van Norde)

Forruden var nemlig dækket af sne. Og begrundelsen for afgiften var: 'Gyldig p-billet ikke synlig i frontruden.'

'Ikke pligt til at rydde forruden for sne'
- Jeg tog den 13. januar i teateret sammen med min hustru. Jeg trak en parkerings-billet, som jeg skulle og lagde den synligt på instrumentbrættet.

Det sneede ikke, da jeg gik ind i teateret. Men da vi kom ud et par timer senere, var der faldet så meget sne, at det lige dækkede forruden. Jeg kunne samtidig konstatere, at jeg havde fået en parkeringsbøde, beretter den fortørnede forstander.

Afgiften på de 650 kroner var udskrevet få minutter før Steen Devantier kom ud af teateret. Han fik øje på parkerings-vagten, som stadig var på patrulje i området.

- Jeg viste ham parkerings-billetten og spurgte, hvorfor han ikke bare havde børstet det tynde lag sne bort. Han sagde, at han ikke havde pligt til at rydde ruden for sne.

Så bad jeg ham fremvise et fotografi af den sne-dækkede rude. For det kunne jo være, at man faktisk godt kunne se parkeringsbilletten. Men det kunne ikke lade sig gøre. Billedet var nemlig allerede slettet. Jeg syntes, at sagen lugtede rigtig rådden, siger Steen Devantier til Ekstra Bladet.

Var knotten og klagede
Steen Devantier var så knotten over behandlingen, at han efterfølgende kontaktede Apcoa.

- Jeg ville vide noget om deres procedurer. For det kan da ikke passe, at de kan udskrive bøder på grund af sne-dækkede forruder. Så kan de jo tjene en formue, hver gang der falder sne. Men damen, som jeg talte med, ville under ingen omstændigheder tale om selskabets procedurer.

Hun ville heller ikke sige, at der var tale om en fejl. Det er efter min mening regulært bondefangeri.

Efter klagen har Steen Devantier dog fået eftergivet sin afgift. Apcoas administrerende direktør, Michael Christensen, har i en mail til Aarhus Stiftstidende erkendt, at kontrol skal undlades, hvis forruden er dækket af sne.

Afgiften vil nu blive refunderet. Men der er til Steen Devantiers store forbløffelse tale om et enkeltstående tilfælde, som det er formuleret i brevet fra Apcoa Parking.

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
 

Klar til at gå hele vejen
- Jeg var parat til at gå hele vejen - også i retten - for at få mine penge tilbage. Ikke så meget for pengenes skyld. Men for princippernes. Det er jo helt vanvittigt.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Michael Christensen. Men som i de øvrige tilfælde, så vil direktøren ikke tale med pressen. Han vil kun skrive mail - med flere dages forsinkelse og uden at svare på de stillede spørgsmål.

FDMs leder af den juridiske afdeling, Per Alkestrup, har tidligere fastslået overfor Ekstra Bladet, at Apcoa Parking hører til et af de parkeringsselskaber, som organisationen får flest klager over.

FDM har af samme grund foreslået, at der bliver oprettet et uvildigt nævn, som kan behandle klagesager fra bilister, som føler sig dårligt behandlet.

Se også: FDM-jurist: Apcoa er et aggressivt P-selskab

 

357 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere