Pas på: En bil uden fører!

Uden rat, gaspedal og fodbremse er Googles firhjulede køretøj klar til at trille ud på vejene i Californien

Googles selvkørende bil er meget snart klar til de første testkørsler på offentlig vej, melder det amerikanske selskab mandag. (Foto: Google)
Googles selvkørende bil er meget snart klar til de første testkørsler på offentlig vej, melder det amerikanske selskab mandag. (Foto: Google)

Googles selvkørende bil er meget snart klar til de første testkørsler på offentlig vej, melder det amerikanske selskab mandag.

- Vi kommer til at bruge ferien på at suse rundt på vores testbane, og vi håber at ses på gaderne i det nordlige Californien i det nye år, skriver Google på sit eget sociale netværk Google+.

Den prototype, som Google arbejder med i øjeblikket, er resultat af de planer, som selskabet afslørede i maj om at bygge et firhjulet køretøj uden bilhistoriens tre vigtigste redskaber: Gaspedalen, fodbremsen og rattet.

- De får intet rat, ingen gaspedal eller fodbremse, for det har de ikke brug for. Vores software og sensorer udfører arbejdet, skrev Chris Urmson fra Google i maj.

Selskabet bag den populære søgemaskine har ikke offentliggjort de tekniske specifikationer for bilen.

Det er tidligere kommet frem, at topfarten på en af prototyperne for den batteridrevne bil vil blive 40 kilometer i timen, og de er designet som brugsbiler og ikke luksuskøretøjer.

Den nye Google-bil har ikke noget førersæde, og den vil blot have en enkelt manuel funktion: En start- og stopknap.

0 kommentarer
Vis kommentarer