Pas på: Hvert tredje tilbud på singles day er falsk

ANALYSE: Data fra prisportalen PriceRunner afslører, at mandagens tilbud ikke altid er så gode, som de ser ud

Ifølge det kinesiske Tmall blev der på bare et minut og 36 sekunder solgt for 10 milliarder yuan svarende til 9,6 milliarder danske kroner på singles day 2019 i Kina. Video: AP
Følg Samfund

Hypen kender ingen grænser her i november, hvor både dagens singles day - som stammer fra Kina - og senere på måneden black friday - der kommer fra USA - er de store tilbudsdage.

Men en analyse fra prisportalen PriceRunner afslører, at dagens tilbud er både færre og ringere end under den kommende black friday.

Giganten Alibaba - der i Kina svarer til, hvad Amazon er for amerikanske forbrugere - fløj sangerinden Taylor Swift til Shanghai for at reklamere for Singles Day. Foto: Ritzau Scanpix
Giganten Alibaba - der i Kina svarer til, hvad Amazon er for amerikanske forbrugere - fløj sangerinden Taylor Swift til Shanghai for at reklamere for Singles Day. Foto: Ritzau Scanpix

Sælger for 67.000.000.000 på en halv time

Har sat prisen op
Hvad værre er, så risikerer du også som forbruger at købe en vare i dag, der præsenteres som et tilbud, men reelt er fup.

PriceRunner har mandag morgen kulegravet mere end 35.000 tilbud fra landets 50 største netbutikker. Og de nedslående fakta er ifølge PriceRunner, at 29 procent - eller næsten hvert tredje tilbud - af varerne har fået en højere pris siden 1. september og frem til en uge før singles day.

Konsekvensen er, at kunderne i nogle tilfælde har kunnet købe varen til samme eller bedre priser end dem, de skal betale i dag. Varerne er ganske enkelt ikke billigere nu end mange andre gange i løbet af året, konkluderer PriceRunner.

De bedste Singles Day tilbud

Her er de varer, der ifølge analysen fra PriceRunner har de største prisfald i dag:

Parfume -24 %

Babyudstyr -20 %

Barbermaskiner og trimmere -19 %

TV -18 %

Bærbar computer -17 %

Ting til børneværelset -17 %

Legetøj -16 %

Aktivitetsmåler -15 %

Mobiltelefoner -14 %

Høretelefoner -13 %

Kilde: PriceRunner

Elgiganten har rekordsalg trods intensiv konkurrence

Black Friday er større
Ifølge PriceRunner skal man kigge sig godt for, når black friday holdes 29. november. Men allerede nu viser data, at priserne på black friday i 2018 i gennemsnit var sat 19 procent ned mod 16 procent i dag under singles day.

Det er under singles day også blot seks procent af samtlige varer i de 50 største netbutikker, som er på udsalg. Under black friday sidste år var det tal hele 22 procent.

Dumt at købe den nyeste fladskærm

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+