Pas på i juletrafikken: DMI advarer om glatte veje

Lumske byger fra og kraftigt blæst fra vest skaber glatte veje i morgen og formiddagstimerne

Hagl- og sludbyger i formiddagstimerne gør vejene glatte  (Foto: Colourbox)
Hagl- og sludbyger i formiddagstimerne gør vejene glatte (Foto: Colourbox)

De danske jule-trafikanter skal væbne sig med tålmodighed og opmærksomhed, når de i dag bevæger sig ud på julerejsen.

Sådan lyder meldingen fra vagthavende meteorolog ved DMI Michael Skelbæk.

- Det bliver koldt, blæsende og vådt i dag. Kraftige hagl-, slud- og regnbyger trækker ind over landet fra vest og de vil lokalt give problemer med glatte veje i især morgen- og formiddagstimerne.

- I forbindelse med de kraftige byger, kan man i de sydlige dele af landet og Bornholm opleve vindstød i nærheden af storm styrke, mens der over resten af landet vil blæse en frisk vind til kuling, siger Michael Skelbæk.

Han oplyser at temperaturerne vil ligge mellem 3-5 grader det meste af dagen. På trods af det til tider vinterlige nedbør, skal juleromantikerne dog ikke gøre sig store forhåbninger om en hvidjul.

- Lokalt kan en byge eller to indeholde tøsne, men dermed ikke sagt, man skal gøre sig nogle forhåbninger om en hvidjul. Prognoserne ser stadig ud til, at julen i højere grad bliver våd og blæsende, selvom der er en lille chance for at nordjyderne måske kan opleve chancer for sne juleaften, lyder den nedslående melding

Uheld i Sønderjylland

Slud- og haglbygerne har allerede givet problemer i de sydlige dele af Jylland, hvor politiet her til morgen har været ude til flere solouheld. Der meldes på nuværende tidspunkt ikke om nogen tilskadekomne.

På den sønderjyske motorvej E45, var det nordgående spor nær afkørsel 73, Kliplev, kortvarigt lukket, da en bilist mistede herredømmet over sin bil og forulykkede på motorvejen.

Også i Løgumkloster var den gal, da en personbil torpederede et elskab efter en haglbyge havde gjort Koldingvej særdeles glat, fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi. Dele af området er nu uden strøm, men vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi fortæller til Ekstra Bladet, at en teknikker er sendt til stedet.

- Vi opfordrer bilisterne til at varsomme, når de bevæger sig ud i trafikken, lyder opfordringen fra vagtchefen.

Sol til jyderne

I eftermiddagstimerne vil vejret dog vende og i dele af landet, vil man måske ligefrem få solen at se.

- I løbet af dagen vender vinden om i en nordvestlig retning, og det betyder, at man i den nordlige og østlige del af Jylland i løbet af dagen vil se en opklaring i skydækket og måske endda få lidt sol.

- Opklaringen vil først ramme sjællænderne i løbet af aftentimerne, så de vil ikke få meget glæde af solen i dag, fortæller vagthavende meteorolog ved DMI Michael Skelbæk.

0 kommentarer
Vis kommentarer