Pas på i morgentrafikken: Her er vejene glatte

Overalt i landet er der glatte veje fra morgenstunden – flere steder skal du være særligt varsom

Se hvilke forberedelser, du som cyklist med fordel kan gøre dig, før en tur ud i det glatte vintervejr. (Foto: Veronica S. Holsting)

Pas godt på med at træde alt for hårdt på speederen fra morgenstunden.

Der har nemlig været flere steder med nattefrost, og det betyder glatte veje fra morgenstunden.

På Twitter advarer flere politikredse om, at det kan være meget glat for uforsigtige billister.

- Vi har fået flere meldinger fra borgere, om at der er glat. Men vi har ikke haft nogle ulykker, og vi har saltet i hele kredsen. Det virker til, at folk passer godt på indtil videre, fortæller Nordjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Hos DMI fortæller man også, at det er i Jylland, at man særligt kan forvente glatte veje her fra morgenstunden. Der ser man flere steder, at der er temperaturer under frysepunktet.

- Det er særligt i det centrale og sydlige Jylland, at det er koldt. Her er der lige nu ned til tre frostgrader, siger vagthavende meterolog hos DMI Olaf Mathiassen.

Også i København har man været tidligt ude med saltsprederne:

- Der har ikke været nogle ulykker. Men nu må vi se, når folk begynder at tage på arbejde, siger vagtchef ved Københavns Politi Michael Poulsen.

Ifølge Vejdirektoratet er der glatte veje flere steder i Jylland. Det gælder hele Nordjylland, Holsterbro, Vojens og i Tønder-området.

Desuden er der risiko for glatte veje over det meste af Fyn. På Sjælland er der glatte veje i København, på Midtsjælland og på Lolland.

DMI forventer, at man på Fyn og Sjælland lige så stille ser, at det begynder at tø.

- På Fyn og i den østlige del af landet, er det generelt lige over frysepunktet. Men det er ikke ret meget, så i Nordsjælland og i København kan der sagtens være pletvist glat, fortæller vagthavende hos DMI.

Du kan følge med i morgentrafikken på Vejdirektoratets hjemmeside.

0 kommentarer
Vis kommentarer