Pas på når du samler urter: Her er faresignalerne

Det bliver mere og mere populært at samle urter i naturen og bruge dem til madlavning. Men det er ikke alle urter, der kan bruges, og Giftlinjen får flere henvendelser på grund af giftige planter. Her kan du se, hvad du skal holde øje med

Der er nu noget særligt ved at finde sin egen mad i naturen og på den måde komme helt ind til kernen af de råvarer, man arbejder med i køkkenet.

Sådan tænker flere og flere danskere, og det er i stigende grad populært at gå på jagt i lokalområdet efter urter som ramsløg, skvalderkål og humle.

Naturvejleder Karin Winther spiste myrer i Vores Vejr på DR mandag, til stor overraskelse for seerne. TV - 14. apr. 2015 - kl. 19:16 Tv-vært spiser myrer: 'Smager rigtig godt'

Men for et utrænet øje er det ikke altid helt nemt at se forskel på, om det nu egentlig var ramsløg, man fik med i posen, eller om det i værste fald er den giftige Høst-Tidsløs, der blev lavet til en lækker pesto.

Derfor oplever Giftlinjen på Bispebjerg Hospital også, at flere og flere henvender sig med mistanker om giftige planter.

Se også: Sådan forebygger du ukrudt

Ekstra Bladet TV har derfor været på besøg hos Søren Espersen, der er kultursociolog, og som er ekspert i at kende planterne i naturen.

I klippet over artiklen kan du se, hvilke planter du skal passe særligt på i naturen!

Men nu skal der heller ikke males fanden på væggen, for heldigvis er der også masser af planter, som kan bruges til madlavning, og de findes faktisk i det meste af landet:

Se også: DTU advarer: Ramsløg kan forveksles med giftig tvilling

11 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere