Pas på: Næste uge kan være rigtig farlig

Omkring 28 procent af alle skiskader sker i uge 7

Ca. 10.000 danskere kommer hvert år ud for så alvorlige skiskader, at de skal bruge deres rejseforsikring. Foto: Alexander Ishchenko
Ca. 10.000 danskere kommer hvert år ud for så alvorlige skiskader, at de skal bruge deres rejseforsikring. Foto: Alexander Ishchenko

Skal du - også - på skiferie i uge 7? Så tjek lige hvordan det står til med forsikringen. Går det galt, kan det blive en rigtig dyr fornøjelse, hvis du ikke har din forsikring i orden.

- Uge 7 er højsæson for skiskader. Ifølge SOS International sker 28 procent af alle skiskader i uge 7, siger Morten Stengaard, administrerende direktør i forsikringsportalen Comparo.

En splinter ny undersøgelse fra Comparo viser, at hele 66 procent, eller to ud af tre, der har en rejseforsikring, ikke har en skirejsedækning. Og det kan blive en dyr fornøjelse.

70.000 kr. for knæskade
- Det er dyrt at komme til skade på ski, hvis du ikke er forsikret. 70.000 kr. for en simpel knæskade i Østrig, siger Morten Steengard.

Ét er, at mange har en rejseforsikring uden skidækning. Men rigtig mange danskere har ikke engang en rejseforsikring. Ifølge brancheorganisationen Forsikring og Pension drejer det sig om hver fjerde dansker. For de 25-40 årige er det hele 40 procent, som ikke har en rejseforsikring.

Oven i billetprisen kommer der ofte en lang række ekstraomkostninger, hvis du vil have bagage med på ferie, ønsker noget at spise om bord på flyveren eller vil reservere sæder, så du sidder sammen med din familie. Foto: AP Tips og guides Det virker så billigt: Priserne på flybilletter eksploderer

Undersøgelsen siger ikke noget om, hvorvidt de mange danskere uden rejseforsikring og skidækning rent faktisk tager på skiferie. Men det er der mange der gør.

Iførlge forsikringsselsakber Gouda tager ialt ca. 400.000 danskere hver år på skiferie.

Mange knæskader
Knæskader, ledbåndsskader og brud på ben og arme er de typiske skader i højsæsonen i februar-marts måned.

- Vi ser utrolig mange knæskader. Førhen var anklerne mest udsat, men da skistøvler i dag er blevet så gode, er det mest udsatte skiløbernes knæ. Så nu er knæskader det, som vi ser flest af, siger Jørgen Pedersen, tidligere skadedirektør i Gouda Rejseforsikring.

Især de første dage er farlige.

- Oftest er man forsigtig den første eller anden dag, men så tror mange, at nu er de verdensmestre og suser ned at pisten. Og så er det, at skaden sker.

Ud af de 400.000 kommer ca. 10.000 ud for så alvorlige skader, at de skal bruge deres rejseforsikring.

- Vores tal viser, at der er fem gange større risiko for at komme galt afsted på skiferien end på en normal ferie, siger Jørgen Pedersen.

Vi valfarter sydpå i sommermånederne, men det er også her, der traditionelt er flest forsinkelser. Her er din guide til, hvordan du får erstatning, hvis dit fly eller din kuffert er forsinket. Foto: /ritzau/Jens Dresling Tips og guides Flykaos forude: Sådan får du erstatning

Val Thorens er et af de steder, som mange danskere drager til på skiferie i uge 7 og 8, men det kan blive en dyr omgang, hvis man bliver skadet undervejs. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix Ferie Skal du på skiferie? Et brækket ben kan koste dig en kvart million

Forskel på kønnene
Faktisk er der også forskel på de skader, som mænd og kvinder typisk pådrager sig på pisterne.

Ifølge tal, som Falck Global Assistance har trukket mellem 2011 og 2013, sker mere end hver anden skade i knæet hos kvinder. Den slags skader tegner sig for 55 procent af alle skaderne. Den mest hyppige type skade for mænds vedkommende er på underben og ankler, nemlig 40 procent af alle skader.

Tre ting, du skal tjekke:

  • Tjek, at du overhovedet har en rejseforsikring.  Hos nogle selskaberer den en del af din indboforsikring. Du kan også have en rejseforsikring knyttet til dit MasterCard.
  • Tjek, at din rejseforsikring dækker skirejser.
  • Og tjek, at den dækker det land, du skal på skirejse til.
2 kommentarer
Vis kommentarer