Annonce:
Annonce:

Pas på: Saltningen virker ikke i kulden

Vejdirektoratet advarer om, at saltningen ikke virker under nattens temperaturer ned til minus 13 grader

Annonce:
Følg Samfund

Både DMI og Vejdirektoratet advarer om, at nattens temperaturer ned til minus 13 grader hæmmer virkningen af saltningen på vejene.

- Vi har saltet i hele landet, men især på de åbne strækninger i Jylland, hvor det har været rigtig koldt, virker saltet ikke, oplyser den vagthavende hos Vejdirektoratet Kenneth Krohn Oldgreen til Ekstra Bladet onsdag morgen.

Vejdirektoratet oplyser ellers, at det har været en rolig nat på de danske veje.

- Det ser fint ud. Det lader til, at bilisterne kører efter forholdene, og at de mange uheld i går var et 'wake up call', siger Kenneth Krohn Oldgreen.

Hos DMI oplyser vagthavende meteorolog Michael Skelbæk, at temperaturen enkelte steder i Jylland har været nede på minus 13 grader i nat.

- Temperaturen har dog været stigende i løbet af den seneste time, så temperaturen i morgentimerne ligger mellem fem og ti graders frost, siger Michael Skelbæk.

Tidligt onsdag morgen falder der lidt sne på Sjælland, sydhavsøerne og Bornholm, men bilister i hele landet skal tage sig i agt for sne- og isglatte veje.

- Der kan også opstå enkelte rimtågebanker i Jylland, oplyser meteorologen.

I dag får Jylland mest tørt vejr og først nogen eller en del sol, men senere bliver det mere skyet.

I resten af landet skyet vejr med mulighed for lokale snebyger.

Efter en kold morgen stiger temperaturen til mellem 3 graders frost og 1 grads varme, og vinden bliver svag til jævn omkring nord.

I aften og i nat mest skyet med stedvis enkelte snebyger. Temperaturer ned mellem 2 og 7 graders frost, lokalt i Jylland måske 10 graders frost, og svag eller let vind fra nord og nordøst.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: