Pasleverandør erkendte ulovlig aftale tilbage i 2012

Aftaler på markedet for pasfoto var i strid med konkurrencereglerne, lød det fra firmaet selv for år tilbage

Hidtil har firmaet bag de tvivlsomme og kartellignende aftaler på markedet for pasfotos afvist Konkurrencestyrelsens påstande om ulovligheder. Men tilbage i 2012 stemplede de selv andre dele af aftalerne som værende 'i strid med konkurrencereglerne'.

Det viser interne dokumenter, skriver Berlingske.

- Konklusionen er ganske klar: Aftalen er på flere punkter i strid med konkurrencereglerne.

Så entydigt lød dommen over de omstridte aftaler mellem de danske fotohandlere og kommunernes primære leverandør af pasløsninger, firmaet Scan-Tech, tilbage i 2012.

Og afsenderen af den kontante vurdering var Scan-Techs egen advokat og daværende bestyrelsesformand, Andreas Christensen. Det fremgår af interne mail og notater, som Berlingske er i besiddelse af.

Andreas Christensen har ellers - sammen med direktøren for Scan-Tech Sikkerhedssystemer - flere gange de seneste dage hævdet, at aftalen med fotohandlernes forening, Dafo, var fuldt lovlig.

Det skete, efter at Berlingske mandag kunne fortælle, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en foreløbig rapport karakteriserer samarbejdet som et ulovligt kartel med prisaftaler, kundedeling og overpriser på pasfotos til følge.

- Der er efter min mening ikke noget juridisk at komme efter for Konkurrencestyrelsen, lød forsvaret fra Andreas Christensen til Berlingske, mens direktør Bjarne Jensen erklærede, at "Vi har handlet i overensstemmelse med reglerne".

Men tilbage i 2012 var firmaets syn på sagen altså tilsyneladende en anden. Dengang pegede parterne tværtimod på, at elementer i aftalerne var på kant med andre dele af Konkurrenceloven.

0 kommentarer
Vis kommentarer