Passager flået op af sæde og trukket blødende ud ad United Airlines-fly

En mand blev søndag hårdhændet behandlet af Chicagos politi, da han nægtede at forlade sin plads i et fly fra det amerikanske flyselskab

United Airlines' direktør Oscar Munoz vil nu have undersøgt, hvad der førte den hårdhændede episode. Foto: AP
United Airlines' direktør Oscar Munoz vil nu have undersøgt, hvad der førte den hårdhændede episode. Foto: AP
Følg Samfund

Den midaldrende mand, der ses på videoerne nedenfor, har næppe lyst til at flyve med det amerikanske flyselskab United Airlines igen, efter han søndag blev trukket i armene ud ad et fyldt United Airlines-fly blødende fra munden, efter at være blevet flået ud af sit sæde af tre politibetjente. Det skriver The Guardian.

Manden havde ellers billet til flyet, men var blevet bedt om at forlade det, da flyselskabet havde overbooket flyet. Det nægtede den asiatiske mand ifølge øjenvidner fra flyet, da han efter eget udsagn var læge og skulle møde til en vagt på et hospital den følgende dag.

To piger måtte ikke boarde fly - fordi de havde leggings på

Den forklaring gav flypersonale og politiet tilsyneladende ikke meget for. I hvert fald valgte de at fjerne manden med magt, som det fremgår af nedenstående video, der er filmet af en af passagererne i flyet i Chicago. (Artiklen fortsætter under videoen).

'Jeg er nødt til at tage hjem'
Kort efter at være blevet fjernet fra flyet, fik manden dog lov til at komme tilbage. Hvorfor vides ikke, men manden virkede til at være noget forvirret og havde stadig blod i ansigtet, da han ned igennem gangen i flyet gentog:

- Jeg er nødt til at tage hjem. Jeg er nødt til at tage hjem.

Du kan se manden komme tilbage i flyet på nedenstående video. (Artiklen fortsætter under videoen).

Rystende oplevelse
United Airlines' direktør har efterfølgende beklaget, at de var nødsaget til at sætte nogle passagerer på et andet fly, men Oscar Munoz beklagede ikke den hårdhændede behandling af passageren over for The Guardian.

- Dette er en rystende oplevelse for alle os hos United. Jeg undskylder for, at vi skulle ombooke disse kunder. Vores team samarbejder med myndighederne for at få lavet en grundig undersøgelse af, hvad der skete, sagde United-direktør Oscar Munoz.

Ekspert: Nyt amerikansk forbud giver ingen mening

Ifølge flyeslskabet ønskede ingen passagerer frivilligt at opgive deres plads på flyet, hvorfor de var nødt til at udpege nogen. United Airlines har ifølge en kontrakt, som passagererne godkender, når de køber en billet, ret til at nægte folk at komme med flyet, hvis det er overbooket.

Flyet skulle fra Chicago til Louisville i staten Kentucky og manglede angiveligt plads, fordi United Airlines skulle transportere noget personale til Louisville, så de var klar til at flyve fra byen dagen efter.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+