Passagerer mellem Nyborg og Odense må igen i togbusser

Forsinket sporarbejde vil tirsdag stadig forhindre togpassagerer i at køre på fynsk hovedstrækning

Togpassagerer, der kører mellem Nyborg og Odense, må tirsdag igen i busser.

Sporarbejdet på Odense Station er nemlig forsinket endnu en dag og forhindrer tog i at køre mellem de to fynske stationer.

Det oplyser anlægschef hos Banedanmark Marianne Rasmussen.

- På nuværende tidspunkt kan vi ikke sige, hvornår togene igen vil køre. Vi melder noget ud, lige så snart vi ved det, siger hun.

Arbejdet skulle have været færdigt i weekenden. Men det blev forsinket, da man blandt andet stødte på en gammel betontunnel i Odense, fortæller Marianne Rasmussen.

- Nu er der gået så lang tid, og nu er vi faktisk ude i nogle andre problemer. Arbejdet skal udføres i en bestemt rækkefølge, og det kræver mandskab, som nu er allokeret til anden side, fordi tidsplanen er skredet.

- Vi har været i gang de sidste dage med at supplere med mandskab, så vi så hurtigt som muligt kommer op at køre igen.

Spørgsmål: Kan passagerne forvente, at togene kører igen onsdag, eller bliver det først om tre dage eksempelvis?

- Om tre dage tror jeg ikke, det bliver. Vi arbejder på, at det bliver hurtigst muligt. Men jeg har ikke en prognose på nuværende tidspunkt, siger anlægschefen.

I Kristi himmelfartsferien har Banedanmark gennemført knap 80 forskellige fornyelses- og vedligeholdelsesprojekter mellem Roskilde og Odense.

Der er blandt andet blevet udskiftet sporskifter på Odense Station, broer på Sjælland er blevet revet ned eller renoveret, og der er skubbet en stitunnel på plads under Langeskov Station.

0 kommentarer
Vis kommentarer