Passagerer strandet i lufthavnen: Det er superærgerligt

Men de frustrerede passagerer forstår godt det strejkende kabinepersonale

Pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen, fortæller, at de ansatte selv afgør, om de vil fortsætte i deres job hos flyselskabet. (Foto: Jakob Jørgensen)

- Jeg fik en sms om, at flyet var aflyst. Nu ved jeg ikke rigtig, hvad der skal ske. Jeg burde jo få en ny billet, men det kan ikke ske direkte, så skal det ske med mellemlandinger, og så ser det ud til at tage mellem seks og ti timer.

Sussie Christensen er bare en af de mange passagerer, som kan se sit fly aflyst på skærmene i Københavns Lufthavn mandag morgen.

Hun skulle rejse til Stuttgart klokken 08.05, men er nu strandet i lufthavnen, hvor køerne ifølge Ekstra Bladets udsendte på stedet bare vokser og vokser.

Se også: Omkring 50 SAS-fly aflyst

Alligevel har den 22-årige kvinde, som læser medieproduktion, forståelse for SAS-kabinepersonales arbejdsnedlæggelse:

- Det er selvfølgelig superærgerligt for os, der står her. Men jeg kan godt forstå, at de kræver bedre forhold, siger hun til Ekstra Bladet.

Mange rejsende i Kastrup Lufthavn var søndag ramt af flystrejken, der fortsætter i dag, mandag. Knap 50 fly er mandag morgen aflyst. (Foto: Lasse Brøndal)

Mange rejsende i Kastrup Lufthavn var søndag ramt af flystrejken, der fortsætter i dag, mandag. Knap 50 fly er mandag morgen aflyst. (Foto: Lasse Brøndal)

Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, som har skabt problemer for passagerer igennem weekenden, handler om 147 ansatte, som skal flyttes til SAS' nye datterselskab Cimber. De er bekymrede for en dårligere kollektiv overenskomst end den, de har i forvejen med SAS.

Se også: Politikere ramt af SAS-strejke: Det er sundt at opleve virkeligheden

Også hollænderen Mattia Tintori forsøger at komme ud af København. Han skulle have været hjemme allerede i går:

- Det er min anden re-booking. Jeg har sovet på Hotel Bella Sky i nat, fordi det ikke lykkedes at komme af sted i går, fortæller den 24-årige mand, som til dagligt er studerende i Amsterdam og har været på ferie i Danmark, til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Mattia Tintori har forsøgt at komme hjem til Amsterdam siden søndag. (Foto: Jakob Jørgensen)
Mattia Tintori har forsøgt at komme hjem til Amsterdam siden søndag. (Foto: Jakob Jørgensen)

- Ingen fortæller noget, og det er lige nu uvist, om vi kommer hjem i dag. Det er SAS, der har booket min billet til i dag. De sagde, det var fifty/fifty, om vi ville komme af sted, så nu må vi se.

Er du ramt af flystrejken, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

De to passagerer er langt fra alene. Mandag morgen viser en oversigt på lufthavnens hjemmeside, at 48 fly indtil videre er aflyst til og fra Københavns Lufthavn.

Ekstra Bladets udsendte i lufthavnen fortæller, at de flere hundrede ventende passagerer mandag morgen tager det roligt. Der er tre meget lange køer til SAS-skranker, som bliver længere og længere - især køren til 'SAS Ticketoffice' (billetkontor, red.).Se også: Norsk LO advarer: Konflikter går ud over flysikkerhed

Allan Kaurim er forbløffet over, at hans fly også er aflyst, da det ikke er en SAS-afgang, men en tur med Widerøe, som står for nogle af SAS' rejser til Norge.

- Jeg havde intet hørt, før jeg mødte op i lufthavnen. Men nu siger de, at vores fly er aflyst. Jeg troede egentlig kun det var afgange med SAS. Men nu gælder det åbenbart også Widerøe, så derfor står jeg i kø som alle andre, siger den 49-årige telemontør, som skal til Sandefjord i Norge, til Ekstra Bladet.

Også han bakker op om strejken:

- Det har jeg fuld forståelse for, da de er gået ned i løn i forvejen. Det bør alle støtte op om.

Klokken 9 mødes de strejkende SAS-medarbejdere igen i forsøget på at finde løsning på den verserende konflikt med deres arbejdsgiver.

Se også: Norsk LO advarer: Konflikter går ud over flysikkerhed

Er du ramt af flystrejken, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

1 af 3 Sussie Christensen skulle have været til Stuttgart med SAS. (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 3 Mattia Tintori har forsøgt at komme hjem til Amsterdam siden søndag. (Foto: Jakob Jørgensen)
3 af 3 Hundredevis af passagerer kan ikke komme af sted fra Københavns Lufthavn på grund af SAS-strejke. (Foto: Jakob Jørgensen)
11 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere