Passagerfly måtte nødlande: Knapperne smeltede efter kaffe-kaos

En klodset pilot måtte nødlande et fly med flere hundrede passagerer, efter han spildte kaffe ned i kontrolpanelet

Flyets pilot var ikke tilfreds med kopholderen i cockpittet. Det endte emd at gøre livet rigtig surt for ham og de 326 passagerer. Foto: AAIB.
Flyets pilot var ikke tilfreds med kopholderen i cockpittet. Det endte emd at gøre livet rigtig surt for ham og de 326 passagerer. Foto: AAIB.
Følg Samfund

Det var en kop kaffe, der i februar var skyld i nødlandingen af et stort passagerfly med 326 passagerer fra flyselskabet Condor.

Det fremgår af en ny rapport, som Air Accidents Investigation Branch (AAIB) har skrevet efter en undersøgelse af hændelsesforløbet.

Flyet var på vej fra tyske Frankfurt med kurs mod Cancun i Mexico, da uheldet indtraf midt ude over Atlanterhavet. Piloten spildte en kop friskskænket kaffe ud over kontrolpanelet, og det skabte problemer for de to piloter. Der udviklede sig røg i cockpittet, så piloterne måtte tage iltmasker i brug, ligesom en af knapperne i kontrolpanelet smeltede.

Komplikationerne i cockpittet medførte, at kommunikationssystemet gik i stykker, og så besluttede piloterne at vende flyet 180 grader og nødlande i Shannon Lufthavn i Irland.

'Fejl på knapperne i kontrolpanelet resulterede i kommunikationsproblemer. Flyvelederen kunne ikke transmittere og kunne kun høre transmissioner fra andenpilotens højtaler, skriver i AAIB i deres rapport.

 

Låg på
Rapporten fra AAIB beskriver, at uheldet skete, da piloten, som ellers har over 13.000 timers flyveerfaring, ikke ville bruge kopholderne i cockpittet, da de ifølge ham var for små og for besværlige. I stedet blev et lille bord sat foran piloterne, og det var herfra, at kaffen blev spildt.

Condor har i kølvandet på den klodsede episode valgt at stramme sikkerheden for drikkevarer i cockpittet, ved at sørge for at alle selskabets fly nu er forsynet med låg til kopper.

Efter kontrolpanelet var blevet repareret fortsatte flyet via Manchester til Cancun.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+