Patientdata går tabt i Sundhedsplatformen

Det regionale it-system møder hård kritik fra speciallæger. I grelle tilfælde er patientdata forsvundet

Følg Samfund

Region Hovedstadens nye it-system, Sundhedsplatformen, har mødt massiv kritik, efter det er blevet indført.

Både læger og patienter kan ende med at komme i klemme, hvis der ikke bliver rettet op på problemerne med den nye digitale platform.

Det skriver Information.

Tastearbejdet er ifølge en speciallæge spild af ressourcer - og efter tastearbejdet er færdigt, har 12 speciallægeselskaber oplevet at tabe patientdata i systemet.

Det kan i værste fald føre til fejlbehandling af patienterne.

Lægernes kritik fremgår af en spørgeskemaundersøgelse foretaget af paraplyorganisationen Lægevidenskabelige Selskaber (LVS), der repræsenterer 25.000 medlemmer.

En "tidsrøver", der giver speciallægerne "langt mindre tid til patientkontakt og klinisk arbejde, da en stor del af arbejdstiden bruges foran computeren", bliver der blandt andet svaret.

I alt 24 specialebærende selskaber har besvaret undersøgelsen, som repræsenterer et bredt udsnit af de danske speciallæger - fra kræftlæger til gynækologer, psykiatere, infektionsmedicinere og øre-, næse- og halslæger.

Ifølge professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard ved Syddansk Universitet viser undersøgelsen, at Sundhedsplatformen i sin nuværende form er "katastrofal for patientbehandlingen i regionerne".

- Der har været mange gisninger om, hvor store problemerne egentlig var, men vi har manglet et overblik. Det giver LVS-undersøgelsen for første gang - og svarene er meget bekymrende, siger Søgaard, der også er afdelingschef i Kræftens Bekæmpelse, til Information.

- Vi har allerede set, at 40 kræftpatienter i Region Hovedstaden ikke er blevet behandlet til tiden, fordi deres data forsvandt i systemet. LVS-undersøgelsen peger på, at dataproblemet rækker langt ind i andre lægespecialer, siger han.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.