Patientforening: Endelig beskyttes patienter mod læger

Patienterne kommer endelig i tiltrængt fokus med nye og skærpede krav til lægerne, siger patientforening

Sundhedsministerens nye skærpede krav til læger, der fejlbehandler eller udsætter patienter for fare, er populære hos Danske Patienter.

- De nye regler kan blive en god beskyttelse af patienterne mod de få brodne kar blandt lægerne, siger Danske Patienters chef for kvalitet og politik, Annette Wandel.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) vil fremsætte en lovpakke i Folketinget, der skal styrke tilsynsmyndighedernes mulighed for at skride ind over for blandt andet læger og fjerne deres autorisation.

Det sker efter en række sager, hvor myndighederne har fået hård kritik for at gribe alt for sent ind over for læger, der har været til fare for patienterne.

Blandt andet mistede en dansk psykiater sin autorisation i Norge, efter han havde misbrugt sin stilling til at opnå sex med en patient.

Derpå flyttede han til Danmark og blev ansat i Region Midtjylland, hvor han nåede at være ansat i ti måneder, inden Sundhedsstyrelsen greb ind. Det skete først, da psykiateren blev sigtet for overgreb på en psykisk syg patient.

- Der har været nogle frygtelige sager de seneste år, hvor patienter har været udsat for læger, der var inkompetente og til fare for patienter.

- Nu vendes bøtten, så reglerne fremover rent faktisk beskytter patienterne, i stedet for at man tidligere havde mistanke om, at reglerne mest skulle beskytte lægerne, siger Annette Wandel.

Hun understreger dog, at det er vigtigt, at der også afsættes de fornødne ressourcer til at følge op på en styrket kontrol med lægerne.

Også formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), mener, det er et fornuftigt udspil.

- Vi kan ikke forhindre alle problemer, heller ikke med de nye regler. Men der er ingen tvivl om, at der i lægestanden har været en tendens til at beskytte hinanden. Det sendes der nu et klart signal om, at det er uacceptabelt, siger han.

/ritzau/

1 kommentar
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere