Annonce:
Annonce:

Patientforening: Rygeforbud er en straf mod patienter

Det hjælper ikke folk til at stoppe med ryge, hvis smøger totalt forbydes på hospitalet, siger forening

Arkivfoto: Bo Svane
Arkivfoto: Bo Svane
Annonce:
Følg Samfund

Det er ikke en hjælp til rygere, at formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), ønsker et totalt forbud mod al rygning på hospitalernes matrikel.

Der er derimod tale om en straf mod de patienter, som er afhængige af cigaretter, siger landsformanden for Patientforeningen, Nicolaj Bang.

- Patienter på hospitalet er i en stresset situation. Hvis man gerne vil have folk til at ryge mindre, er det ikke på det tidspunkt, man skal sætte ind. Det virker mere som chikane, end som hjælp til at få folk til at stoppe med ryge, siger han.

Det kontante budskab fra Bent Hansen (S) lyder, at hvis folk vil have en cigaret eller en pibetobak, må de gå helt væk fra sygehusets matrikel.

Regions-boss: Slut med al rygning på hospitalerne

- Hvis vi skal have en forbedret sundhedstilstand, skal det være mere besværligt at ryge, og det skal være dyrt, siger han Mandag Morgen.

Annonce:

Normalt er det som udgangspunkt ikke tilladt at ryge på landets sygehuse. Hverken inde eller ude.

Men mange sygehuse som Aarhus Universitetshospital, Rigshospitalet og Herlev tillader, at patienter og pårørende kan ryge i eksempelvis udendørs rygebokse.

- Når man er ryger, så er en cigaret rigtig rar, man finder tryghed, og man kan vende sine tanker. Hvis man tager det fra patienterne, så forringer vi livskvaliteten alvorligt for de her mennesker, siger Nicolaj Bang.

Ifølge regionernes nyeste forebyggelsesudspil "Sundhed for livet" skal forbud heller ikke stå alene.

I udspillet står der, at målet er, at både praksislæger og sygehuse i fremtiden mere systematisk henviser rygere til rygestopkurser.

Nicolaj Bang er enig i, at det er opbakning og vejledning, der skal til.

- Med et rygeforbud forbyder man måske folk at ryge fem smøger, fordi man i gennemsnit er indlagt i to dage. Det er jo ikke det, der standser folks rygetrang.

Annonce:

- Et forbud tjener ikke andet formål, end af man har gjort noget fra politisk side. Det er ikke en hjælp, men det er derimod en straf.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: