Patrick giver op: Søger i anden branche

Køkkenchef Patrick Bach Dalin går en sort fremtid i møde, mens coronakrisen hærger i restaurationsbranchen

- Jeg er gået i gang med at søge nye jobs, men det hjælper ikke, når alle restauranter, cafeer og hoteller er lukket ned, siger Patrick Bach Dalin. Foto: Privat
- Jeg er gået i gang med at søge nye jobs, men det hjælper ikke, når alle restauranter, cafeer og hoteller er lukket ned, siger Patrick Bach Dalin. Foto: Privat

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Halvdelen af personalet på det sjællandske hotel Skjoldenæsholm fik fyresedlen i søndags.

Dermed måtte hotellets 30-årige køkkenchef, Patrick Bach Dalin, også vinke farvel til sin stilling.

Nu er han på dagpenge og skal stramme familiens budgetter gevaldigt op.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at man tjener mere som køkkenchef end på dagpenge, så vi kommer til at sidde stramt i det.

- Jeg har to børn og kone. Vi får svært ved at få det til at løbe rundt og betale regninger, siger han.

Patrick Bach Dalin fortæller, at hans arbejdsplads mistede omsætningen med et fingerknips, da Mette Frederiksen holdt sit famøse pressemøde, hvor hun lukkede Danmark ned.

Både større og mindre selskaber samt virksomheder aflyste deres bookinger i sådan grad, at Patrick Bach Dalins arbejdsgiver heller ikke så det som en mulighed at holde på sit personale ved hjælp af lønkompensationen, som regeringen har stillet til rådighed.

- Jeg kan godt forstå det fra arbejdsgiverens side.

- Det er fuldt forståeligt, når man mister hele omsætningen, men jeg er ked af at blive fyret. Det har jeg aldrig prøvet før, siger han.

Adspurgt hvad fremtiden byder, må Patrick Bach Dalin klø sig i hovedbunden, hvad angår arbejde, for som det ser ud nu, er restaurationsbranchen lukket land.

- Jeg er gået i gang med at søge nye jobs, men det hjælper ikke, når alle restauranter, cafeer og hoteller er lukket ned.

- Så nu har jeg forsøgt at søge job udenfor min egen branche, siger Patrick Bach Dalin.

Læs flere andre historier om danskere, som har mistet deres job grundet coronavirussen herunder: