Annonce:
Annonce:

Patrick var på opdragelsestur: Jeg levede af vand og brød i 9 dage

Kommunerne har brugt flere millioner på at sende utilpassede unge på opdragelsesrejser til Caribien, men ifølge Patrick kan det klares med en hyttetur som han selv var på

Patrick arbejder i dag som maler. Foto: Privat
Patrick arbejder i dag som maler. Foto: Privat
Annonce:
Følg Samfund

Danske kommuner har brugt 8,5 millioner kroner på at sende 17 utilpassede unge på lange opdragelsesrejser til Caribien, og det har forarget mange danskere.

Således svarer 92 procent i en afstemning på Ekstra Bladet, at de synes, at det er en dårlig idé. Men hvad kan man så gøre i stedet?

25-årige Patrick Aakerman var selv såkaldt utilpasset ung, da han var teenager, og han mener ikke, at man behøver at tage helt til Caribien for at blive 'opdraget'.

Han var på en helt anden type opdragelsestur, som fuldstændigt ændrede hans liv, og som han mener var 'det helt rigtige for ham'.

Det fortæller han til Ekstra Bladet.

- Jeg var lidt på herrens mark. Jeg boede på et opholdssted på Bornholm, og jeg tog det hele for givet. Jeg var voldelig, kæphøj og tænkte kun på mig selv, fortæller Patrick.

Annonce:

En dag spurgte to af pædagogerne Patrick, om han ville med på en hyttetur, og det takkede Patrick ja til. Turen gik til en hytte i de norske fjelde, langt væk fra alting.

- Vi boede i en hytte langt oppe i fjeldene, hvor jeg nærmest levede af vand og brød i ni dage. Jeg er halvfed, så det var lidt hårdt for mig, men det var skidegodt. Vi var ude og vandre, bestige bjerge og lære noget om disciplin. Så der kom jeg lige ud og se, hvordan det er ikke at have noget som helst. Jeg tænker tit på den tur. Den har fået mig på rette køl, fortæller Patrick glad.

Mark har ændret sit liv: Jeg var ung og dum

I dag har Patrick fået alt, hvad han kunne ønske sig.

- Jeg har en sød kæreste, et fast job og en dejlig lejlighed. Jeg har det fantastisk, siger han.

- Hvad synes du om, at utilpassede unge bliver sendt til Caribien?

Annonce:

- Jeg kan kun grine af det. For helvede, det er det alle vi andre ikke har råd til. En tre måneders ferie til de varme lande, det har jeg aldrig prøvet. Send dem dog på telttur eller hyttetur til Nordjylland i stedet, siger Patrick.

Utilpasset ung sendt på 'opdragelsestur' til Caribien: Pris 247.422 kroner

Han mener, at den hyttetur han selv var på, var enormt effektiv og synes, at andre utilpassede unge burde komme på en lignende tur.

- Vi tager alt for givet i det her land. Vi har det sgu for godt i min verden, og man har godt af at prøve at se, hvordan det er ikke at have noget. Jeg tog det hele for givet, men det gør jeg ikke længere, siger Patrick.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: