Paven bruger sin nytårstale til at tale de fattiges sag

En mafialignende skandale var et af omdrejningspunkterne i pave Frans' nytårsprædiken i Peterskirken i Rom

Der blev slået hårdt ned på kriminelle, som udnytter svage og fattige mennesker, i pave Frans' prædiken nytårsaften i Peterskirken i Vatikanstaten i Rom.

Den katolske kirkes overhoved, der er kendt for at tale de fattiges sag, forsvarede deres rettigheder og fordømte situationer, hvor svage mennesker bliver "tvunget til at føle sig som kriminelle og tvunget til at opføre sig som en del af mafiaen" for at beskytte sig selv.

Paven tog blandt andet udgangspunkt i en ny skandale, hvor 37 personer tidligere i december blev anholdt mistænkt for at drive en mafialignende organisation, som tiltuskede sig penge tiltænkt Roms udsatte.

Nogle af de involverede stod angiveligt i spidsen for flygtningelejre og opholdssteder til udsatte borgere i Rom, men formåede ved hjælp af korrupte embedsmænd at få pengene ned i kriminelles lommer i stedet for at lade pengene gå til at forbedre de usle forhold.

- Vi er nødt til at forsvare de fattige, ikke forsvare os selv mod de fattige. Vi skal tjene de svage, ikke udnytte dem, sagde paven i sin prædiken foran tusindvis af katolikker, der var mødt op i Peterskirken.

Pave Frans benyttede yderligere lejligheden til at tale om livets flygtige væsen ved at sammenligne det med fyrværkeri.

- Vi nyder at være omringet af så meget fyrværkeri, der synes smukt, men i virkeligheden blot varer i få minutter, sagde pave Frans og tilføjede, at der også for mennesker er en begrænset tid til at leve og til at dø.

Han opfordrede derfor tilhørerne til at bruge nytåret på at reflektere over menneskets dødelighed - "enden på livets vej".

Efter sin prædiken gav pave Frans hånd til fremmødte på Peterspladsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer