Annonce:
Annonce:

Paven giver skrap opsang til korrupte politikere i Mexico

Kampen mod vold og korruption vil være temaet for pave Frans' fem dage lange og historiske visit i Mexico.

Foto: AP
Foto: AP
Annonce:
Følg Samfund

Pave Frans lancerer lørdag en bredside mod korruption på sit første besøg i Mexico som pave og opfordrer landets præsident og hans regering til at bekæmpe det.

Mexicos præsident, Enrique Pena Nieto, præsidentens kone og landets finansminister har alle været involveret i skandaler, som blandt andet har handlet om boligkøb fra statslige entreprenører.

Landets politi er blevet infiltreret af narkobander, og flere end 100.000 mennesker er blevet dræbt i voldelige sammenstød i forbindelse med narkokriminalitet i løbet af det sidste årti. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Erfaring viser os, at hver gang vi søger en vej med privilegier og goder for de få på bekostning af det gode for alle, så vil samfundet før eller siden blive frugtbar jord for korruption, narkohandel, udelukkelse af anderledes kulturer, vold, menneskehandel, kidnapning og død, siger pave Frans ifølge Reuters.

Udtalelsen kom under en tale til præsident Pena Nieto, regeringen og udenlandske diplomater lørdag.

Mexico er verdens næststørste romersk-katolske land målt på indbyggere, og hundredtusindvis af mennesker forventes at deltage i en messe, som paven vil holde lørdag eftermiddag lokal tid i Mexico City.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: