Paven indrømmer: Kendte til sexmisbrug af nonner

Pave Frans indrømmer kendskab til de seksuelle overgreb på katolske nonner

For første gang indrømmer pave Frans, at han har kendt til omfattende overgreb på katolske nonner. Det skriver BBC.

- De seksuelle overgreb på nonner er et gentagende problem, men det er hovedsageligt sket i enkelte menigheder, siger han ifølge BBC til journalister i forbindelse med en tur til Mellemøsten.

- Kirken har været opmærksom på problemet, og vi prøver at løse det, fortæller han.

Indrømmelsen fra den katolske leder kommer i kølvandet på, at nonner fra hele verden er stået frem med deres historie. Sagerne begyndte, da den globale organisation for katolske nonner fordømte, det de ser som en 'stilheds- og hemmelighedskultur' i efteråret 2018, skriver The Independent.

Foregået i årevis
Afrikanske nonner blev misbrugt af præster i 90'erne, fordi faren for at blive hiv-smittet holdt præsterne fra de prostituerede. Selvom nonnerne søgte hjælp i Vatikanet, så skete der intet. Det skriver det katolske medie The Tablet.

Mediet skriver også, at frygten for at blive straffet har holdt nonnerne tilbage fra at anklage præsterne.

#metoo-bevægelsen har haft stor indflydelse for de katolske nonner. Bevægelsen, der startede i efteråret 2017, hvor kvinder stod frem og fortale om overgreb, har også inspireret de katolske nonner til at stå frem.

De er derude, overalt i samfundet. De gemmer sig bag en maske af charme og varme. Men de er iskolde, og de er hele tiden på jagt efter deres bytte, siger Thomas Erikson Foto: Olivia Loftlund Tæt på 120.000 psykopater blandt os: Sådan jagter de dig