Paven om de skilte: Ingen kan fordømmes for altid

I brev taler paven om et nyt syn på skilte og ægteskaber, men fastholder kirkens opfattelse af homoægteskaber

Pave Frans skriver i 260 sider langt brev til den katolske kirke, at præsterne skal vise medfølelse frem for strenghed i sager som skilsmisse. Men når det gælder homoægteskaber, fastholder han kirkens linje.

- Ingen kan fordømmes for altid, siger han om dem, der lader sig skille og gifte på ny.

Det sker i et 260 langt brev til biskopperne og præsterne i den katolske kirke - Amris Laetitia - 'Kærlighedens Glæde'.

Det er et dokument, der har været ventet med stor spænding, fordi familiens stilling og ægteskab har været et af de emner, der har splittet kirken på såkaldte synoder, hvor toppen af den katolske kirke fastlægger en religiøs kurs.

Paven citerer Karen Blixens 'Babettes Gæstebud', Martin Luther King og den argentinske digter Jorge Luis Borges til at plædere for en mere tilgivende og hjertelig kirke.

Som det er i dag kan fraskilte ikke skrifte og modtage nadveren, fordi kirken ikke vil anerkende, at det første ægteskab er opløst.

- Ingen kan fordømmes for altid, for det er ikke evangeliernes logik. Her taler jeg ikke kun om de fraskilte og dem, der er gift igen, men om alle i enhver situation, de måtte befinde sig i, skriver paven

Men over for bøsser og lesbiske er der ikke meget nyt. Her henviser paven til de såkaldte synoder fra 2014 og 2015.

De fastslog, at 'der absolut ikke er grund til at overveje homoseksuelle partnerskaber som sidestillet med eller bare tilnærmelsesvis analogt med Guds plan for ægteskab og familie'.

5 kommentarer
Vis kommentarer