Paven: Udvis større medfølelse

Tusindvis af mennesker havde samlet sig ved Peterskirken for at lytte til pavens forkyndelse juleaften

Verden har behov for mere 'ømhed' og menneskelig varme, sagde pave Frans onsdag aften i sin jule-messe, der som altid fandt sted i Peterskirken i Vatikanstaten i Rom.

Den katolske kirkes overhoved opfordrede også folk til at udvise større empati over for familie og venner, der har problemer.

Tusindvis af troende og andre interesserede havde i løbet af aftenen samlet sig i og uden for Peterskirken for at lytte til forkyndelsen.

- Har vi modet til med ømhed at omfavne de vanskeligheder og problemer, som de, der står os nær, har? Eller foretrækker vi upersonlige løsninger, der måske er effektive, men blottet for evangeliets varme, sagde pave Frans.

Børn, herunder fra Italien, Sydkorea og Filippinerne, ledsagede den 78-årige pave, da han ankom til Peterskirken og lagde blomster foran en statue af Jesus-barnet.

Festlighederne fortsætter juledag, når paven fremsætter sit julebudskab og den traditionelle velsignelse 'urbi et orbi' (for byen og verden) til en tusindtallig menneskeskare på Peterspladsen.

Det sker klokken 12 dansk tid og vises på tv-stationer verden over. Onsdagens aftenmesse blev også transmitteret til mange lande.

0 kommentarer
Vis kommentarer