PayPal skrev til død kvinde: Du har overtrådt vores aftale

Britisk enkemand blev rasende, da han læste brevet til den afdøde hustru: 'Du har overtrådt punkt 15.4 (c) i din aftale med PayPal, idet vi har modtaget besked om, at du er afgået ved døden.'

Privatfoto: Howard Durdle
Privatfoto: Howard Durdle
Følg Samfund

Tre uger efter at en 40-årig mand fra Storbritannien havde underrettet PayPal om, at hans 37-årige hustru var død, kunne han åbne et højest usædvanligt brev fra firmaet.

Af brevet, som var stilet til hustruen, fremgik nemlig, at hendes død var et brud på den kontrakt, som firmaet havde indgået med hende.

Samtidig truede PayPal blandt andet den afdøde kvinde med, at kontoen ville blive lukket.

Howard Durdle fra Buckleburry blev så rasende over indholdet af brevet, at han nu skælder og smælder på Facebook, hvor han også har lagt brevet ud.

Privatfoto: Howard Durdle
Privatfoto: Howard Durdle
 

Lindsay  Durdle døde af brystkræft den 31. maj i år. Enkemand underettede PayPal om dødsfaldet, og dermed regnede han med at have bragt sagen helt ud af verden.

For selv om kvinden skyldte PayPal en større som penge, så hæfter ægtefæller i Storbritannien ikke automatisk for hinandens gældsposter. Det er boet efter afdøde, som skal udrede skyldige beløb.

Det går op og ned
10. juli åbnede Howard Durdle imidlertid et brev fra PayPal, som havde skrevet til Lindsay  Durdle:

'Du har overtrådt punkt 15.4 (c) i din aftale med PayPal, idet vi har modtaget besked om, at du er afgået ved døden.'

- Når man sørger er der op- og nedture. Der er dage, hvor du føler dig meget sårbar, og så er der dage, hvor du føler dig stærkere. Jeg er heldig med, at jeg i den uge følte mig ganske stærk, lyder det fra en lakonisk Howard Durdle.

Privatfoto: Howard Durdle
Privatfoto: Howard Durdle
 

Enkemanden siger til New York Times, at han ønsker at firmaer som PayPal bliver bedre til at kommunikere i sådanne situationer.

- Når jeg nu råber op, så er det for at skabe opmærksomhed om sagen, så noget lignende ikke sker igen. Det kan jo ramme folk, som forsøger at komme til hægterne, hårdt.

Undskylder dybt
PayPal oplyser, at selskabet omgående har undersøgt sagen og undskylder episoden.

- Så snart vi blev opmærksomme på fejltagelsen, tog vi kontakt til Hr. Durdle og tilbød vores hjælp. Vi fjernede gældsposten og lukkede hustruens konto ned. Vi har endvidere ændret vores procedurer, så noget lignende aldrig sker igen, oplyser PayPal.

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind