Pendlere vrede på rejsekortet: Der er begået løftebrud

50 kroner i gebyr for et nyt rejsekort er stik imod de løfter, som landets rejsende har fået, mener pendlertalsmand

Hør her, hvad Ekstra Bladets tech-ekspert mente om forårets rejsekort debat.

Det er ikke nok, at trafikselskaberne nu øger gyldigheden på rejsekortet fra fem til syv år. Og sætter en udløbsdato på kortene. Det mener talsmanden for pendlerne på Kystbanen, der er forundret over, at en udskiftning af kortene fortsat skal koste et gebyr på 50 kroner:

- Det skal selvfølgelig være gratis. Det har det jo altid været med klippekort og billetter, siger pendlertalsmand Michael Randropp til Ekstra Bladet.

Samfund Efter massivt pres: Nu ændrer Rejsekortet forhadt regel

Lovede billigere system

Gebyret strider ifølge ham mod, hvad pendlerne i sin tid blev lovet, nemlig et billigere system:

- Rejsekortet blev solgt med løftet om, at det ville blive både nemmere og billigere, fordi man slap for klippekortene. Det kostede jo rigtig mange penge i reservedele at vedligeholde maskinerne til klippekort. Og det var også dyrt at sælge kortene, fordi man skulle give provision til butikkerne, der solgte kortene.

- Så når man nu har fået et billigere billetsystem, er det altså meget besynderligt, at der pludselig skal lægges et gebyr over på de rejsende for at få lov til at købe en billet. Det vil vi ikke acceptere.

Michael Randropp opfordrer trafikselskaberne bag rejsekortet til omgående at droppe gebyret:

- Enten har de bildt os noget på ærmet, da de sagde, at det blev et billigere rejsesystem. Eller også er det blevet meget dyrere med rejsekortet. Men så må de jo sige det.

nationen Pensionist med rejsekort raser over forklaring: Rabat gælder ikke på Sjælland

Samfund En million rejsekort tvangslukkes: Koster pludselig penge at få et nyt

Politiker: Få det nu løst
Sagen får også opmærksomhed i Folketinget, hvor Rasmus Prehn (S) tidligere har bedt transportminister Ole Birk Olesen (LA) om et svar. Dengang afviste ministeren at blande sig. Alligevel mener folketingspolitikeren, at der fortsat er grund til at få sagen løst:

- Gebyrer er et skud i foden på rejsekortet fra rejseselskabernes side, mener Rasmus Prehn.

- Derfor er det her noget, som trafikselskaberne bør klare selv. Og kan de ikke det, må det altså være så små beløb pr. rejse, at det kan løses. Det giver ingen mening, at de rejsende skal bøvle med at betale for at få udskiftet deres rejsekort.

Letbanen i Aarhus er dyrere at drive end forventet. Arkivfoto: Finn Frandsen nationen Pris på letbane eksploderer: Bus-passagerer betaler

39 kommentarer
Vis kommentarer