Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Pendlertalsmand: 'Det kan ende i kaos'

Grænsekontrollen i Københavns Lufthavn har fået en rolig start - talsmand for pendlere frygter dog, at det kommer til at gå galt mandag eftermiddag

Ifølge pendlerformand kan situationen ende i kaos, efter grænsekontrollen her til morgen trådte i kraft.

Midnat til mandag har Sverige indført grænsekontrol, så blandt andet danske pendlere kan se frem til at vise pas eller kørekort i Københvans Lufthavn, og dermed få en markant længere rejsetid.

Michael Randropp, der er talsmand for Pendlerklubben Kystbanen, var ikke helt tilfreds med, hvad han så natten til mandag, hvor småting voldte kontrollørerne problemer.

- Man startede faktisk allerede ti minutter før med det tog, der havde afgang 23.46. Jeg er glad for, at de starter nu, fordi der var ikke særlig mange mennesker, og der var en del problemer med de id-skannere, som kontrollørerne er udstyret med, sagde han til Ritzau.

Har ikke sovet i nat
Mandag morgen er tonen dog en anelse mere positiv, da Ekstra Bladet fanger ham til et interview i Københavns Lufthavn, hvor alt lige nu foregår stille og roligt.

- Hvis jeg havde set samme billede, som jeg havde set i aftes, så havde jeg været ekstremt bekymret, og jeg har slet ikke sovet i nat. Men det ser ud til, at det begynder at glide lidt bedre, men jeg er bekymret for i eftermiddag. Hvis der for eksempel bliver aflyst et tog, så er der folk, der ikke kommer med, siger han.Vil droppe fornøjelser

Han fortæller, at man flere af hans medlemmer, har fortalt ham, at de i fremtiden vil droppe fornøjelsesture over sundet og udelukkende pendle i arbejdsøjemed. Derfor er han sikker på, at det kommer til at gå ud over erhvervslivet.

- Vi kan jo se nu, at det glider helt fint. Er det ikke bare at være småhysterisk at begynde at bekymre sig på forhånd?

- Det er jo rigtig dejligt, at det går godt lige nu. Men jeg må bare sige, at jeg ved, at folk får en forlænget rejsetid på 100 procent som minimum. Og hvis der nu bliver aflyst et tog igen, vil det skabe kaos, siger han

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen