Penge tilbage i skat? Se hvornår du kan tjekke

Der er ikke mange dage til, at Skat åbner op for årsopgørelserne, så danskerne kan tjekke, om de har fået penge tilbage eller skal betale ekstra

Her kommer Skat med gode råd til at undgå ventetid

Det er en god ide at sætte et stort kryds i kalenderen den 13. marts.

Her er åbner Skat nemlig op for årsopgørelserne 2016, så alle danskere kan tjekke, om de har betalt for lidt i skat, eller om de er blandt flertallet, der skal have penge tilbage.

Siden nytår har Skat samlet oplysninger ind fra arbejdsgivere og pengeinstitutter, og mandag den 13. marts ligger det altså klart.

De sidste par år har Skat dog åbnet op for adgangen allerede over weekenden, og det bør nok heller ikke afvises, at det kan blive tilfældet igen i år.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Skats presseafdeling, men herfra vil man - måske knap så overraskende - ikke svare på om, der bliver åbnet op inden 13. marts.

Andre vigtige datoer
Hvis du er en af de heldige, som får penge tilbage, så skal du glæde dig til den 11. april. For det er dagen, hvor Skat sætter overskydende skat op til 100.000 kroner ind på din Nemkonto. Overskydende skat over 100.000 kroner bliver også sat ind på din Nemkonto, men det tager lidt længere tid, oplyser Skat på deres hjemmeside.

Er du en af dem, som skylder penge til det offentlige, så er du dog knap så heldig.

'Hvis du eller din ægtefælle skylder penge til det offentlige, bruger vi din overskydende skat på at betale af på gælden. Hvis du har penge til gode herefter, vil udbetalingen tage længere tid end det plejer, men vil senest ske med udgangen af august måned 2017,' skriver Skat.

Dem, der er knap så digitale, skal sætte et kryds lidt senere.

Mellem den 15.-24. april sendes årsopgørelsen således ud på papir til de borgere, der enten er fritaget eller ikke omfattet af digital post.

Til sidst skal du være opmærksom på den 2. juli, hvor der er deadline for at udfylde din udvidede selvangivelse. Det er dog kun, hvis du eksempelvis har en virksomhed eller forældreudleje, oplyser Skat.

117 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen