Pengemaskine: Så meget tjener politiet på fotovogne

Politiets fotovogne har givet mere end en halv milliard i bøder i 2015. Dansk Folkeparti kalder dem for en pengemaskine og vil have lavet reglerne om

Politiet har tjent godt en halv milliard på fotovogne i 2015. Se her, hvordan de napper bilisterne.

516.430.571 kroner.

Så meget har fotovogne indtjent i bøder i 2015.

Det viser en aktindsigt som DR har søgt. Ligeledes viser aktindsigten, at landets 12 kredse har brugt mere end 80.000 timer i fotovognene.

I Kredsen København og Bornholm er flest faldet i fotofælden. Godt 87 millioner kroner er der blevet delt ud i bøder.

nationen - 25. nov. 2015 - kl. 17:48 Fotovogn så Morten give fuckfinger: Stak ham bøde på 3000 kr.

I Østjylland bliver der blitzet lagt mindre. Her er der blevet uddelt bøder for 20,6 millioner kroner, hvilket gør kredsen til den mindst blitzede.

Politikere: Sæt advarselsskilte op
DR skriver, at et flertal uden om regeringen vil have ændret reglerne og sat advarselsskilte op, der skal møde bilisterne, før de risikerer at blive blitzet.

Fotoudstyret i ATK-bilerne er nærmest rødglødende, når de holder på Lyngby Omfartsvej. (Foto: Mogens Flindt) 112 - 12. okt. 2015 - kl. 08:08 Blitz-krig: 100 borgere i sag mod politiet

Dansk Folkepartis formand for Retsudvalget, Peter Skaarup, mener, at fotovognene er pengemaskiner, der ikke tager hensyn til trafiksikkerheden.

 - Fotovogne er et redskab til at få fat i fartsyndere. Men de findes først og fremmest af hensyn til trafiksikkerheden. Det siger man i hvert fald. Og derfor bør bilisterne også advares med skilte på de veje, hvor fotovognene står med henblik på, at farten bliver sat ned, og trafiksikkerheden dermed øges, siger han.

Se også: Vildt hurtigt: Motorcyklist kørte 205 km/t gennem byen

Transportordfører fra socialdemokraterne, Rasmus Prehn, går også ind for en regelændring.  Han mener, at advarselsskilte vil betyde, at billister vil lette foden for speederen.

Ligeledes går Liberal Alliance også for en regelændring.

DR har også talt med transportminister Hans Christian Schmidt, der ikke ønsker stille op til et interview, da han ikke vil tage debatten i pressen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen