Annonce:
Annonce:

Pengene strømmer ind efter drab på Cecil

Krybskytter-drabet på den elskede løve Cecil har oprørt mange

Her kan du se video af Cecil, som nu er død. (Video: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Pengene strømmer ind til det forskningsprojekt, der fulgte den elskede løve Cecil, før hans brutale død for hånden af en amerikansk trofæjæger.

Løven blev for nylig fundet halshugget og med skindet flået af nær Hwange National Park i Zimbabwe, og det viste sig siden, at det var den amerikanske tandlæge Walter Palmer, der havde bestukket guider til at få lov til at skyde løven. Han er siden gået under jorden.

Folkene bag The Wildlife Conservation Research Unit på Oxford University, der har studeret Cecil, blandt andet med GPS, siden 2008 har modtaget mere end 320.000 pund i donationer efter løvedrabet.

Her kan du se løven Cecil, der blev skudt af Walter Palmer. (Video: AP)

En talsmand siger, at de er overvældet over de mange penge.

Annonce:

- Indtil videre er der blevet rejst 320.000 pund, nok til at finansiere forskningen i mindst 18 måneder. Og gaverne fortsætter med at strømme ind, siger hun til The Independent og fortsætter:

- Vi er meget taknemmelige over alle dem, der allerede har givet og til alle dem, der fortsætter med at støtte vores forskning på denne måde, siger hun.

Cecil var kendt i Zimbabwe for sit rolige gemyt, og folk strømmede til nationalparken Hwange i Zimbabwe, hvor den var en stor attraktion.

Men natten til 6. juli var det slut for Cecil, der først blev lokket ud af nationalparken med et dødt dyr, der var spændt fast bag en bil, og derefter først skudt med bue og pil og siden med et skydevåben.

Tandlægen Walter Palmer, der efterfølgende er lagt for had, har forklaret, at han ikke var klar over, at det var ulovligt at dræbe Cecil.

– Jeg er virkelig ked af, at min hobby, som jeg elsker og praktiserer ansvarligt, har ført til løvens død, har han skrevet i en pressemeddelelse.

Annonce:

Men Cecil var ikke Palmers første offer. Tandlægen tilhører en klub af amerikanere, der bruger en formue på at dræbe nogle af verdens største og smukkeste dyr.

I opslag på Facebook og andre hjemmesider har Palmer pralet med, at han personligt har nedlagt 43 vilde dyr, herunder elefanter og en isbjørn.

Hjemmesiden trofæjægerne bugner med kvalmende billeder, hvor de stenrige jægere stolt viser deres bytte frem.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: