Pengene vælter ind til pigen med kæmpehovedet

14 måneder gamle Dhabuhi Parmar har nu råd til den operation, som kan redde hendes liv

Se meget mere til pigen med kæmpehovedet her(Video: AP)
Følg Samfund

To dage. Længere tog det ikke at indsamle mere end de 10.000 engelske pund, som er prisen på den operation, der kan redde den indiske pige Dhabuhi Parmars liv.

Den 14 måneder gamle pige er født med en sjælden lidelse, der gør, at hendes hoved bliver ved med at vokse, og hendes hoved vejer nu så meget, at hun kun kan ligge på ryggen og kigge op.

Lille piges hoved vokser og vokser

Dhabubi Parmars forældre tjener ikke særlig meget om måneden, og de har ikke råd til at få hende behandlet, da operationen koster mellem 5.000 og 10.000 pund, svarende til mellem 50.000 og 100.000 danske kroner.

Forældrene har derfor, som de beskriver det, ladet det være op til Guds vilje, hvad der kommer til at ske, og meget tyder nu på, at historien ender med en lykkelig udgang.

Efter medier verden over har berettet om den lille piges sjældne sygdom, blev der nemlig organiseret en indsamling til hendes operation gennem crowdfunding-sitet gofundme, og her er donationerne siden da strømmet ind.

10.565 engelske pund er der i skrivende stund indsamlet, og dermed er der nu råd til den operation, der kan redde lille Dhabuhi Parmars liv.

Hårdt ramt af sjælden sygdom
Dhabuhi Parmars lidelse hedder hydrocefalus og kendes også dom 'vand i hovedet'. Den er karakteriseret ved for meget hjerne- og rygmarvsvæske i hjernen. Den overskydende væske giver et forstørret hoved samt udvider hjernens hulrum, forøger trykket i hjernen og kraniet og kan medføre skader på hjernevævet.

Den lille Dhabuhi blev født i Gujarat i Indien med et almindelig hovedstørrelse. Men da hun var få måneder gammel, tog hendes forældre hende til hospitalet, fordi de lagde mærke til, at hendes hoved blev ved med at vokse. I en alder af kun 14 måneder har hun derfor et hoved, der er omkring tre gange større end gennemsnittet.

Pigen lider af en meget voldsomt form for hydrocefalus, men selve lidelsen kan forekomme hyppigere i langt mildere grad, hvor man nemmere kan dræne væsken. Omkring seks ud af 1000 børn bliver født med større mængde væske i hovedet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt