Pensionist afslører kommune: Bruger 44,5 millioner kroner på konsulenter

En pensioneret bankmand gennemgik Varde Kommunes regnskab. Der er næsten brugt 45 millioner kroner på konsulenter de sidste to år

Varde Kommune har brugt 44.5 millioner kroner på konsulentbistand. Foto: Claus Fisker
Varde Kommune har brugt 44.5 millioner kroner på konsulentbistand. Foto: Claus Fisker

Niels Jørgen Nielsen bruger en stor del af sin pensionisttilværelse på at gennemgå Varde Kommunes regnskab.

Den 67-årig pensionerede bankmand har derfor gennem en aktindsigt fundet frem til, at Varde Kommune har brugt 44,5 millioner på eksterne konsulenter de sidste to år. Det skriver JydskeVestkysten.

Bruger for mange penge
Niels Jørgen Nielsen synes i forvejen, at Varde Kommune har en alt for dyr administraion. Nu har kommunen yderligere brugt 17,7 millioner af pengene på deres 'Management og HR'.

Det er han ikke tilfreds med.

- Kommunen har så mange højtuddannede chefer, at sådanne opgaver ikke burde kræve ekstern konsulentbistand i den størrelsesorden, siger Niels Jørgen Nielsen.

Han mener, at et øget antal ansatte akademikere i administrationen er en medvirkende årsag til de store udgifter.

- Der er direktører, ledere og mellemledere, og det betyder, at der er færre penge ude i ældreplejen, siger Niels Jørgen Nielsen

Varde Kommune skal oven i købet spare 25 millioner kroner. Det undrer derfor den pensionerede bankmand, hvorfor man så bruger penge på eksterne konsulenter.

Varde Kommune er klar over Niels Jørgen Nielsens aktindsigt, og kommunaldirektør Mogens Pedersen siger, at han nu vil analysere tallene, inden han vil svare på kritikken om den store post til konsulentbistand på HR-området.

237 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere