Pensionist nægtet adgang til nyt Legoland-center: Du skal have et barn med

74-årige Yvonne havde taget toget hele vejen til det nye center i Birmingham – men da hun kom frem, måtte hun ikke komme ind

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen
Følg Samfund

Da den 74-årige pensionist og Lego-entusiast Yvonne Radcliff fra Birmingham hørte, at et nyt Legoland Discovery Centre åbnede i nærheden, sagde hun straks til sin datter, at hun ville tage derhen.

Men hun måtte vende om i døren, da hun blev stoppet af en ansat, som fortalte hende, at hun ikke måtte komme indenfor uden at være i følge med et barn.

- Jeg kunne ikke tro det. Voksne laver også Lego, det er vidunderligt. Alligevel måtte jeg ikke komme ind, fordi jeg ikke havde et barn med mig, siger Yvonne Radcliff til det lokale medie Birmingham Live.

Ikke det samme i Billund-resort
Centret i Birmingham er det nye i en række indendørs Legoland Discovery Centre. Det adskiller sig fra udendørs Legoland Resorts – som det danske i Billund – blandt andet ved at være indendørs og ved at fokusere på selve Lego-oplevelsen. Danmark har ingen af de indendørs centre, men der findes flere i Europa, USA og Asien.

Har du det her Lego derhjemme? Så kan du score kassen

Da det nye center, som er det andet af sin slags i England, åbnede i går, torsdag, tog Yvonne Radcliff et tog for derefter at gå resten af vejen derud. Men hendes planlagte dag med Lego måtte hun droppe, da hun blev konfronteret med stedets 'kun med børn'-politik.

- Jeg blev chokeret og jeg væmmedes, for at sige det ærligt. Det er virkelig noget pjat, siger pensionisten til det lokale medie. Hun forsøgte sig med at pege på en familie foran sig i køen og spurgte, om hun måtte komme ind, hvis hun gik sammen med dem, eftersom de havde børn. ’Nej, du er en fremmed’, lød svaret ifølge Yvonne Radcliff.

- Man skulle tro, de ville få medlidenhed med en pensionist – og børnene har ikke sommerferie endnu, siger hun skuffet, og fortæller, at hun i stedet måtte vende om og tage hjem igen.

'Sikre og sjove omgivelser'
Ekstra Bladet har kontaktet Legoland Billund Resort, som understreger, at de såkaldte Discovery Centre ikke har nogen sammenhæng med Legoland Resorts som det danske i Billund. De oplyser desuden, at Legoland Billund Resort ikke har en politik om, at voksne ikke må komme ind i parken – alle er tværtimod velkomne, svarer de på Ekstra Bladets henvendelse.

På Legoland Discovery Centres britiske hjemmeside fremgår det ganske rigtigt ifølge Birmingham Live, at ’voksne skal ledsages af børn for at komme ind i Legoland Discovery Centre’.

I en lang udtalelse forklarer centret:

’Legoland Discovery Centres er ikke temaparker, men små, indendørs attraktioner specifikt opfanget og designet fra et barns perspektiv, for at tilbyde sikre og sjove omgivelser for familier med børn i aldrene 3-10 år at nyde sammen’, lyder det blandt andet i udtalelsen, som fortsætter:

’Mange af nøgle-seværdighederne i attraktionen er derfor ikke egnet til brug af ældre børn eller voksne mennesker’, skriver centret, der afviser, at der er tale om diskrimination, fordi reglerne gælder alle voksne uanset køn.

Centret skriver dog, at man alligevel erkender, at Lego-klodser appellerer bredt, og af den grund har man arrangeret aftener, hvor kun voksne er velkomne. Næste gang er på onsdag i næste uge i to timer om eftermiddagen.

Legoland advarer lige nu om en fup-konkurrence. Se her, hvordan Tina røg i fælden.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby