Annonce:
Annonce:

Pensionister fanget i gelænder-krig

Kulturstyrelsen hælder benzin på årelang strid om - et gelænder

Det er dette gelænder midt på trappen op til Bette Jenses Hyw, der har fået Kulturstyrelsen til at kræve af Skive Kommune, at gelænderet fjernes senest i dag, 1. august.
- Man ved jo ikke om man skal grine eller græde, siger Anton Simonsen fra Gelænderbanden, der jo nok erstatter det fjernede gelænder med et nyt - for sjette gang. Foto: Ernst van Norde
Det er dette gelænder midt på trappen op til Bette Jenses Hyw, der har fået Kulturstyrelsen til at kræve af Skive Kommune, at gelænderet fjernes senest i dag, 1. august. - Man ved jo ikke om man skal grine eller græde, siger Anton Simonsen fra Gelænderbanden, der jo nok erstatter det fjernede gelænder med et nyt - for sjette gang. Foto: Ernst van Norde
Annonce:
Følg Samfund

Syv års bureaukratisk skyttegravskrig mellem Kulturstyrelsen og Skive kommune om noget så banalt som et primitivt trappegelænder ved udsigtspunktet Bette Jenses Hyw på Fur er endt i et ultimatum fra København: Gelænderet skal fjernes – senest 1. august.

Dermed er det femte gang, det famøse gelænder bliver afmonteret. For så efter et par dage at blive sat op igen af uvorne øboere, som har organiseret sig i den såkaldte gelænderbande.

Bandens talsmand, Anton Simonsen, der selv er nabo til højen, er mildest talt træt af styrelsens tosserier, som op gennem årene i utallige alenlange skrivelser kun har øget højden på papirbunkerne i korrespondancen med Skive Kommune.

Annonce:

Tosserier på museum
Fur Museum har sågar lavet en særskilt plancheudstilling, der udelukkende handler om gelænderfarcen. Her kan man læse uddrag af myndighedernes brevveksling og de mange ledere, som Skive Folkeblad har ofret på affæren.

Et besøg sidste år af daværende kulturminister Mette Bock (LA) løste ingen problemer.

Grin eller gråd
- Jeg ved ikke, om man skal grine eller græde, siger 81-årige Anton Simonsen, tidligere FN-soldat og mangeårig brugsuddeler på Fur.

- Kommunen er fuldstændig enig med os i, at der skal være et gelænder på trappen for at hjælpe gangbesværede. Men nu har den fået et nyt ultimatum og skal fjerne gelænderet.

- Går det, som det plejer, bliver materialerne stillet pænt ved museet, og så kan det jo været, at gelænderet kommer op igen, forudser bandens leder.

Artiklen fortsætter under billedet ...

- Sikke noget pjat. Hvorfor i alverden skal det gelænder pilles ned, spørger nordjyske John Halvskov Hansen.
- Sikke noget pjat. Hvorfor i alverden skal det gelænder pilles ned, spørger nordjyske John Halvskov Hansen.

Annonce:

Velbesøgt seværdighed
Den omstridte bakketop er Furs højeste punkt - 76 meter over havet. Ifølge Kulturstyrelsen er det officielt en fredet gravhøj, men højen er også et velbesøgt udsigtspunkt med et imponerende vue over den centrale del af Limfjorden.

I klart vejr kan man eksempelvis tydeligt se de enorme vindmøller rage højt op på statens prøveanlæg i Østerild ca. 30 kilometer nord for Fur.

I disse dage er Bette Jenses Hyw en af øens mest populære seværdigheder.

- Parkeringspladsen er proppet med biler fra morgen til aften, siger Anton Simonsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: