Pensionsselskaber advarer: Din opsparing forsvinder

Op mod en million danskere kan blive ramt af, at private pensionsindbetalinger modregnes i offentlige ydelser

Foto: Tarik Mikkel Khan
Foto: Tarik Mikkel Khan

To af landets største pensionsselskaber advarer nu om, at op mod en million danskere vil få en markant mindre pensionsopsparing, hvis ikke regeringen får gjort op med de såkaldte samspilsproblemer, når en pensionsreform skal forhandles på plads til efteråret.

Det skriver Børsen.

Samspilsproblemer dækker over, at udbetalinger af pensionsopsparinger bliver modregnet i offentlige ydelser som eksempelvis ældrecheck og pensionstillæg.

Pensionsselskaberne PFA og Sampension mener, at den nuværende ordning ikke er fair.

- Der er grupper, hvor det set i bakspejlet er tvivlsomt, om det har kunnet betale sig at spare op. Og det er ikke i orden, siger Allan Polack, administrerende direktør i PFA, til Børsen.

Hos Sampension, der blandt andet forvalter pensioner for store grupper af HK'ere, vurderer man, at hele 65 procent af de medlemmer, der i dag er mellem 52 og 61 år, vil blive modregnet i større eller mindre omfang.

Samspilsproblematikken var et af de emner, som Pensionskommissionen skulle have set på. Men den blev nedlagt, kort tid efter at Venstre-regeringen kom til magten sidste år.

Begrundelsen lød, at en pensionsreform ville blive gennemført i foråret af 2016. Det skete ikke, og nu er den seneste melding, at en pensionsreform kommer til efteråret.