Per Christensen beholder sin formandsløn

Per Christensen stoppede tirsdag som formand for 3F efter en gensidig aftale. Med ud ad døren får han løn i otte måneder

Følg Samfund

Den detroniserede fagboss Per Christensen har ikke meget at grine over for tiden, men han kan dog grine hele vejen til banken.

Per Christensen tager 800.000 kroner med sig ud ad døren. Han får nemlig løn i otte måneder, indtil der er valgt en ny formand for landets største fagforbund, 3F.

Det skriver Finans.

Fagforeningens vedtægter tilsiger, at den tidligere formand får løn frem til kongressen, der løber af stablen 24.-29. september, hvor fagforbundet skal vælge en ny formand, efter det tirsdag blev meldt ud, at Per Christensen var færdig som formand.

- Det er sådan, at vi har nogle forbundsvedtægter, hvor det er beskrevet, at hvis man fratræder før kongressen - af den ene eller anden årsag - modtager man løn i den periode, hvor man reelt er valgt til, siger næstformand Tina Christensen ifølge Finans.

Det gælder også for Per Christensen, understreger Tina Christensen.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Knap 100.000 i løn om måneden
Per Christensens løn var pr. 1 april 2021 på omkring 97.000 kroner om måneden. Det inkluderer pension og tillæg. Derfor kan den tidligere 3F-formand hæve ca. 800.000 kroner, indtil der er valgt en ny formand. Det er uden at løfte en finger vel at mærke.

Hovedpersonen selv har kun ytret sig på Facebook, men den nu konstitueret formand og tidligere næstformand i 3F, Tina Christensen, fortalte via en pressemeddelelse tirsdag, at parterne havde indgået en gensidig aftale.

'Der er i den seneste tid sået stor tvivl om tilliden til Per Christensen som 3F's formand. Der skal altid være endda meget stor tillid til personen i spidsen for vores fællesskab, og derfor er både vi og Per Christensen af den opfattelse, at det er bedst for 3F og vores medlemmer, at han nu stopper.'

'Måske var det engang sådan, at man kunne skille privatliv og arbejdsliv, når man var en fremtrædende figur. Det kan man ikke, når det vedrører forhold af en karakter som i den aktuelle situation. Det har både vi og Per Christensen erkendt - derfor stopper han nu som formand i en gensidig forståelse,' fremgik det af pressemeddelelsen.

Sagt af Per Christensen

- Det er ekstremt vigtigt for mig, at folk skal behandles ordentligt -og selv at være et ordentligt menneske.

September 2013 i Fagbladet 3F

- Jeg har i mit liv været tilbøjelig til for hurtigt at give slip på relationer, bare fordi jeg i et kort øjeblik syntes, at det blev besværligt og træls. Og det duer ikke.

April 2016 i Nordjyske

- Vi er alle feminister

September 2016 på talerstolen til 3F-konference

- Jeg angrer dybt, at jeg lod mit svigt og løgnene komme så langt ud, som jeg gjorde.

Januar 2022 på Facebook om sit dobbeltliv

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Dobbeltliv
Per Christensen har den seneste uge været i søgelyset på grund af den nu afgåede formands dobbeltliv.

Her kom det frem, at den tidligere topchef i en periode over flere år har haft adskillige kærester på samme tid, hvor løgne og utroskab har været en fast del af hverdagen. 3F-formanden har i to omgange levet et dobbeltliv, hvor han var sammen med to kvinder på samme tid.

Det kostede tirsdag Per Christensen jobbet som formand.

Det hele ramlede i efteråret 2021, da to kvinder, hvoraf han var gift med den ene, fandt ud af, at han gennem en lang periode havde bedraget dem og fyldt dem med løgne.

Fagbossens dobbeltliv - sagen kort

Per Christensen har i årevis levet et dobbeltliv med utroskab og løgne. Det erkender han selv, efter at tre kvinder stod frem i B.T. og fortalte, hvordan de og deres børn var blevet ført bag lyset.

Fagbossen har i to omgange haft faste forhold til forskellige kvinder på samme tid, uden at hans partnere kendte noget til de andre kvinder.

I forsøget på at dække over sit dobbeltliv har Per Christensen skabt et spind af løgne, hvor han har inddraget flere navngivne ministre, opfundet en selvmordstruet ven og natlige 3F-forhandlinger, der aldrig har fundet sted.

På Facebook skriver 3F-formanden:

- Jeg angrer dybt, at jeg lod mit svigt og løgnene komme så langt ud, som jeg gjorde. Jeg er meget ked af og kan se, at jeg har forvoldt meget smerte og vrede hos mennesker, der stod mig allernærmest. Jeg er nu i gang med en proces, hvor jeg får professionel hjælp, for jeg ønsker at blive en bedre udgave af mig selv. For det er ikke første gang i mit liv, at jeg har svigtet i mit privatliv gennem længere tid.

Ekstra Bladet 22. januar 2022

Per Christensen formåede at holde sit dobbeltliv skjult og var på ferierejser, til familiefødselsdage, arbejdsmiddage, til nonfirmation, på vennebesøg i sommerhus og tilsvarende ting med de skiftende partnere.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+