Personer over 60 år er landets mest tilfredse med livet

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at danskere på over 60 år oplever den største tilfredshed med livet

Følg Samfund

Den vrisne alderdom er en myte. Danskere over 60 år er den aldersgruppe, der føler sig mest værdsat og anerkendt af andre i deres hverdag. Det er også dem, der oftest mener, at andre mennesker er til at stole på.

Og beder man dem vurdere, hvor tilfredse de alt i alt er med deres liv, er de også den gruppe, der sætter deres tilfredshed med livet højest. Det skriver Politiken torsdag.

Faktisk siger alderen meget om, hvor lykkelig en borger i Danmark typisk vil være. For oplevelsen af lykke i Danmark følger en særlig U-kurve, der er betinget af alder.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, der torsdag kommer med nye tal for danskernes vurdering af deres egen livskvalitet, fordelt på kommuner.

Heraf fremgår det, at fra man er ung og frem mod det tidspunkt, hvor man kan fejre sin 55-, 56-, 57-, 58- og 59-års fødselsdag, falder danskernes tilfredshed med livet gradvis.

Og når man passerer de 60 år, stiger tilfredsheden igen og overstiger endda den livstilfredshed, som ungdommen oplever.

- Det er en myte, at ældre ikke skulle føle sig værdsat og anerkendt. Det gør de fleste i stigende grad, siger chefkonsulent Margrethe Kähler fra Ældre Sagen til Politiken.

Hun har for nylig undersøgt, hvordan ældre i Danmark oplever deres liv og fortæller, at ældres afklarethed omkring livet desuden hænger sammen med en bevidsthed om livets kant.

- Bevidstheden om døden, der nærmer sig, betyder, at mange har indset, at det hverken gavner dem selv eller andre at leve de sidste år som en sur gammel mand. Den bevidsthed gør, at materielle ting, man før syntes var afgørende vigtige, mister deres betydning, siger hun til Politiken.

Talmaterialet fra Danmarks Statistik viser desuden, at 50'erne er det årti, hvor danskerne generelt er mest utilfredse med deres liv.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?