'Pervers' og 'sexistisk': Denne reklame blev hurtigt trukket tilbage

Japansk reklamevideo blev hurtigt fjernet fra sendefladen. Se den herunder

Se den 'perverse' reklame her.
Følg Samfund

Den to minutter lange video, der er produceret af bystyret i den japanske by Shibushi, skulle ellers fremhæve byens arbejde for at sikre bæredygtigt ålefiskeri.

Den er dog blevet anklaget for at være sexistisk, og på sociale medier kaldes den blandt andet 'en pervers persons vrangforestillinger'. Det skriver BBC.

Videoen, der er fortalt af en mandestemme, starter med en svømmedragt-iklædt japansk teenagepige, der flyder rundt i en pool. Hun beder fortælle om at blive fodret.

- Jeg besluttede at gøre alt hvad jeg kunne for hende. Jeg gav hende lækker mad indtil hun var mæt, og sørgede for at hun kunne sove godt hver aften, siger fortælleren.

Derefter forvandles pigen gradvist til en ål. Det ses tydeligst ved at hun ikke kan holde på en vandflaske, da hendes fingre er blevet for slimede.

Bystyre: Vi farmer bare ål
Til sidst hopper hun i vandet og bliver forvandlet til en ål. Mens hun svømmer væk, siger hun 'farvel', inden reklamevideoen slutter med ordene 'vi farmer (ål) med omtanke' rullende over skærmen.

Med danske øjne er det måske svært at se hvad der er galt med reklamen, men den er angiveligt for skrap kost det til japanske marked. Det samme gælder for brugere af sociale medier, som heller ikke har taget godt imod den.

'Den får mig til at tænke på en pige, der bliver kidnappet og indespærret', lyder kommentaren fra en Twitter-bruger ifølge BBC.

Den mildest talt kølige modtagelse har fået bystyret til at række reklamen tilbage, da de 'var opmærksomme på at nogle var blevet stødt'.

- Vi ville bare lave en video, der ganske enkelt forklarer at byen er kendt for ålefarming, udtaler en af byens embedsmænd ifølge BBC til AFP.

Se flere 'forbudte reklamer' herunder:


Denne tøjreklame med supermodellen Bar Rafaeli var mere end Israelerne kunne klare. Det vurderede myndighederne i hvert fald og forbød den.


Seksuelt indhold i en kondomreklame? Den går ikke i Australien! Derfor blev denne reklame forbudt i 2013. I Australien, altså.

Denne reklame med modellen Alexandria Morgan var for skrap kost for amerikanere. Derfor blev den hurtigt fjernet.

TV: Her er reklamen du ikke må se

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?