PET glemte radikaliseret: Politimand stukket ned

Politiets Efterretningstjeneste glemte at informere personalet i Sandholm-lejren om en radikaliseret asylansøger. Det var ved at koste en betjent livet

En stor menneskejagt blev sat ind efter gerningsmanden efter stikkeriet i september (Foto: Kenneth Meyer)
En stor menneskejagt blev sat ind efter gerningsmanden efter stikkeriet i september (Foto: Kenneth Meyer)

Tilbage i september 2015 forsøgte en 25-årig statsløs palæstinenser at dræbe en dansk betjent i Sandholm-lejren, da han gik til angreb med en kniv.

Palæstinenseren var i PETs kikkert, da han havde udvist radikal adfærd, men det 'glemte' PET at informere personalet i Sandholm-lejren om.

Helikoptere deltog i aktionen (Foto: Kenneth Meyer)
Helikoptere deltog i aktionen (Foto: Kenneth Meyer)
 

Justitsminister Søren Pind understreger dog, at fejlen ikke skyldtes ond vilje, men en menneskelig fejl.

- Danske myndigheder gør alt, hvad de kan. Jeg kan garantere, at vi lærer af de erfaringer, der er - desværre nogle på en voldsom baggrund. Jeg kan garantere, at myndighederne gør alt, hvad de kan, og det er også derfor, PET underkaster hele det her et kritisk blik, siger justitsministeren til DR Nyheder.

Den forklaring giver Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, ikke meget for. Han påpeger vigtigheden af, at de betjente der arbejder i forbindelse med de mange mennesker på centrene informeres om de personer, der er til fare for omgivelserne.

Han understreger, at langt de fleste heldigvis er fredelige, men de få der ikke er, skal man informeres om.

- Min opfattelse er, at PET er for selvtilstrækkelige. De mener, de ved bedst. Det gør de også ofte, men det virker, som om de meget nødigt deler ud af deres informationer, lyder kritikken fra Kim Østerbye overfor Ritzau.

- I den her situation, hvor vi har med farlige mennesker at gøre, er vi dødafhængige af, at vi får de rigtige informationer.

Det er langt fra første gang, der har været problemer med kommunikationen fra PET.

Ifølge Fængselsforbundets formand, var der også problemer i forbindelse med terrorsagen i København.

- Den store kommunikationsbrist var omkring terrorsagen i København. Det her sker efter det, så det undrer mig, at man ikke har fået formaliseret informationskanalerne fra PET og Kriminalforsorgen, siger han.

31 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere