Petra deler ærligt billede: Der var ikke tid til at skifte hygiejnebind

Forleden delte Petre Vinberg Linder et billede for at vise, hvor hårdt et pres jordemødre arbejder under

Følg Samfund

Efter kun en uge som jordemoder valgte svenske Petra Vinberg Linder at råbe op. Hun havde netop været på arbejde på Stockholm Hospital, da hun delte et meget ærligt billede at sine arbejdsbukser for at vise, at hun havde haft for travlt til at skifte hygiejnebind undervejs. 

'Nattevagt som jordemoder = Havde tre fødsler. Man har ikke tid til at tisse eller skifte hygiejne-produkter. Tak og godnat', skrev Petra Vinberg Linder på Facebook og gik i seng. Da hun vågnede igen, var til en mindre overraskelse.

- Oprindeligt ville jeg bare dele opslaget med mine venner. Da jeg så vågnede om eftermiddagen var det blevet delt og har spredt sig overalt. Journalister kontaktede mig, fordi de ville fremhæve opslaget, men det var slet ikke meningen til at starte med, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Opslaget er blevet delt næsten 300 gange, 900 mennesker har reageret på opslaget, og 150 personer støtter op om hende i kommentarsporet. Samtidig er hun blevet kontaktet af adskillige medier, der har ønsket at fortælle hendes historie. Blandt andet har hun talt med The Local, til hvem hun uddyber:

- Det er et udfordrende arbejde. Jeg elsker mit arbejde, jeg valgte det, og jeg ønsker at arbejde inden for området, men efter den aften tænker jeg over, hvor mange år jeg kan holde. Jeg er 40, jeg vil arbejde, til jeg er 65, hvis jeg er frisk, men kan jeg det? Der er så mange i dette land, der gerne vil arbejde med fødsler, men lader være på grund af arbejdsforholdene.

Petra Vinberg Linder er vant til at færdes på hospitalets lange, sterile gange. I mange år har hun arbejdet som sygeplejerske, og også her var presset til at føle på. Hun mener, at der er brug for en ekstra klinik i Stockholm, og hun er derfor tilfreds med, at hendes opslag er nået så vidt omkring.

- Det er godt, det bliver løftet. Der er brug for forandring, siger hun til Ekstra Bladet.

En anden, der for nyligt fik stor respons, da hun delte et ærligt billede, er en australsk kvinde, der lige havde født.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.