PFA dropper Ryanair-aktier efter dansk ballade

Pensionskæmpen PFA har solgt alle sine aktier i Ryanair. Det sker efter Ryanairs opførsel i Danmark i 2015.

Ryanair har fået tæv i medierne og hos fagforeningerne på grund af selskabets insisteren på ikke at ville tegne danske overenskomster. Nu koster sagen også selskabet PFA som aktionær.

Det bekræfter PFA.

- Vi har solgt alle vores aktier i selskabet inden for den sidste måned. Det er en bevidst beslutning om, at vi ikke længere ønsker at være aktionærer i Ryanair, siger Henrik Nøhr Poulsen, direktør med ansvar for aktier i PFA.

Salget er en direkte udløber af den virak, der har været omkring Ryanair i Danmark det seneste år. Her kom selskabet i clinch med de danske fagforeninger, der truede med en blokade mod Ryanair.

I stedet for at få en aftale med fagforeningerne valgte Ryanair at trække sig fra Billund Lufthavn og ikke have fly stationeret i Danmark.

- Vi har med bekymring fulgt Ryanair og debatten omkring selskabet. Ikke mindst selvfølgelig arbejdsforholdene for selskabets ansatte og den sag, der var i arbejdsretten, siger Henrik Nøhr Poulsen.

Aktierne i det irske lavprisflyselskab har ellers været en god investering. Men af etiske årsager er de altså blevet fravalgt af PFA.

- Kursen og investeringen har ikke været en del af vores overvejelse. Vi har solgt af etiske grunde, deriblandt Ryanairs manglende evne og vilje til at tilpasse sig lokale forhold, fortæller direktøren.

Hos fagforeningen HK/Privat glæder man sig over PFA's beslutning.

- Vi har den klare opfattelse, at vores medlemmers pensionspenge ikke skal investeres i selskaber, der ikke anerkender retten til kollektive overenskomster.

- Det er derfor et godt træk, PFA har lavet, og det viser vejen for andre pensionsselskaber, siger formanden for HK/Privat, Simon Tøgern.

PFA havde aktier for 15-20 millioner kroner i Ryanair, som nu er afhændet.

Tidligere forlod også ATP Ryanairs investorbase på grund af de mange sager, ligesom PensionDanmark og Industriens Pension har sagt farvel til deres Ryanair-aktier.

15 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere