Pige kvalt i tremmeseng: Ikea ændrer advarsel på pakken

Ikea forstærker sine sikkerheds-anvisninger på tremmesenge efter tragisk dødsulykke i Storbritannien

Ikea ændrer sine sikkerhedsforeskrifter på pakker med tremmesenge efter en tragisk ulykke i Storbritannien. (Foto: Mark Lenihan)
Ikea ændrer sine sikkerhedsforeskrifter på pakker med tremmesenge efter en tragisk ulykke i Storbritannien. (Foto: Mark Lenihan)

En tragisk dødsulykke i Storbritannien i onsdags har fået møbel-giganten Ikea til at reagere.

Det fortæller Expressen.se.

Reaktionen kommer to dage efter, at 14 måneder gamle Violet Anderson blev fundet kvalt i en Ikea-krog. Krogen, der er af plastic, var blevet monteret på ydersiden af en tremmeseng, som hendes forældre har købt i et af Ikeas varehuse i landet. Ifølge hendes mor, Jennifer Anderson, der opdagede ulykken, havde pigens pyjamas sat sig fast i krogen, da pigen havde forsøgt at kravle ud.

Trods flere genoplivningsforsøg på Kings College-sygehuset tæt på familiens bopæl lykkedes det ikke at få liv i pigen, som senere blev erklæret død af retslæge Sarah Ormond-Walshe. Hun fastslog desuden, at dødsfaldet skyldtes kvælning som følge af den tragiske ulykke.

- Det er en forfærdelig ulykke, og Ikeas tanker går til barnets familie, siger Anna Pilkrona Godden, der er pressechef for Ikea i Sverige.

Ser alvorligt på sagen
Anna Pilkrona Godden fortæller videre, at Ikea har undersøgt forløbet og er kommet til den konklusion, at det er aktuelt at ændre de anvisninger på pakken med tremmesenge, som advarer forbrugerne. Det vil komme til at ske i alle de lande, hvor Ikea sælger tremmesenge - også i Danmark.

- Vi ser på vores produktsikkerhed med allerstørste alvor. Specielt når det handler om børn. På vore sikkerheds-anvisninger i dag står der, at man ikke skal efterlade noget i eller i nærheden af tremmesengen, som kan indebære en kvælningsrisiko. Men vi har besluttet at forstærke formuleringen på alle tremmesenge for at gøre bedskeden endnu mere tydelig. Hvis vi kan være mere tydelige, så skal vi være det, siger Anna Pilkrona Godden.

Kroge skal ikke monteres på senge
Ikea i Storbritannien har ligeledes ændret sine advarsels-foreskrifter på tremmesengen. Gary Robertson, Ikeas sikkerhedsekspert i Storbritannien, siger til The Sun, at kroge aldrig har været beregnet til at montere på ydersiden af senge i det hele taget.

Han siger videre, at krogen og sengen aldrig har været markedsført til at skulle høre sammen på den måde. Hverken på nettet eller i butikkerne. På de nye sikkerhedsanvisninger i Storbritannien står der nu: 'Montér ikke ting på indersiden eller ydersiden af tremmesengen. Dit barn kan hænge fast og komme til skade'.

 

3 kommentarer
Vis kommentarer