Pige ydmyget med sexhistorie foran 1400 elever og lærere: - Det er grotesk

Sexhistorier og andre ydmygende historier kom frem under show for elever på gymnasium i Esbjerg. - Vi beklager, lyder det fra ledelsen

Flere elever fik sig en ubehagelig oplevelse tirsdag i sidste uge under et awardshow. Foto: Arkivfoto
Flere elever fik sig en ubehagelig oplevelse tirsdag i sidste uge under et awardshow. Foto: Arkivfoto

Ved du noget, eller er du elev på skolen? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Det årlige awardshow for eleverne på Rybners Gymnasium i Esbjerg, der blev afviklet tirsdag i denne uge, gik ifølge flere elever på skolen langt over stregen.

Det skriver JydskeVestkysten.

Her blev en sexhistorie om en ung pige fra 1.g blandt andet fortalt åbent foran de 1400 elever og lærere, der var samlet for at overvære showet, hvor 3.g'erne normalt fokuserer på 1.g'erne og udkårer vindere af nomineringer i forskellige kategorier som 'årets bommert', 'årets kold før 12' og 'årets par'.

Under showet blev det fortalt, hvordan pigen efter en bytur havde haft seksuelt samkvem med en dreng.

Den ydmygende historie fik ifølge eleven den pågældende pige til at forlade scenen i gråd, mens flere elever også gav udtryk for, at de var chokerede over episoden.

Udover historien om pigen blev der under showet også fortalt private detaljer om en dreng og et par på skolen, der er gået fra hinanden.

Ifølge en elev, som JydskeVestkysten har talt med, så ledelsen bare passivt til, mens showet og ydmygelserne fortsatte.

- Jeg synes, at det er grotesk, at ledelsen ikke greb ind. Jeg vil nærmest sige, at det er æreskrænkende. Historien om pigen vil jo komme til at følge hende resten af hendes tid på Rybners, siger eleven, der er anonym.

Ledelse beklager
Ifølge eleven havde ledelsen mulighed for at kigge på Powerpointen udformet til showet forud for arrangementet, ligesom der også var mulighed for at læse de forskellige nomineringer. Alligevel greb ingen ind.

Rektor på Rybners Gymnasium, Lars Henry Andersen, forklarer, at det var svært at gribe ind under selve showet, og at ledelsen derfor valgte at reagere på episoden bagefter.

Forud for showet havde ledelsen set præsentationerne og nomineringerne, men ikke selve teksterne, forklarer rektoren.

- Vi tror jo på, at når vi laver aftaler med eleverne, så bliver de overholdt. Det kunne man så ikke med 1.g-showet, og det beklager vi. Jeg er nok mere ked af det end resten og synes det er rigtig træls for dem, det gik ud over, og skolen, siger han.

Som konsekvens af showet har skolen valgt, at der fremover ikke holdes noget 1.g-show, ligesom man har taget en alvorlig snak med elevrådet og med de elever, som showet gik ud over.

Ved du noget om sagen, eller er du elev på skolen? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

521 kommentarer
Vis kommentarer