Pilot tog dette billede i cockpit: Nu er han bandlyst for livstid

Der er visse steder, man aldrig skal tage en selfie - se billedet nede i artiklen

Arkivbillede. En kinesisk pilot lod en kvinde tage en selfie i cockpittet på et fly. Se billedet nede i artiklen.(Foto: Shutterstock)
Arkivbillede. En kinesisk pilot lod en kvinde tage en selfie i cockpittet på et fly. Se billedet nede i artiklen.(Foto: Shutterstock)
Følg Samfund

En pilot fra Kina er blevet bandlyst fra at flyve som pilot resten af sit liv. Denne beslutning er blevet taget, efter at et billede af en ung kvinde i et cockpit på et kinesisk passagerfly er gået viralt.

Billedet viser nemlig, at piloten dermed har givet kvinden tilladelse til at befinde sig i flyets cockpit. Og det er ifølge de kinesiske myndigheder strengt forbudt.

Det skriver flere medier heriblandt BBC og Independent

På billedet, der er lagt ud på det kinesiske sociale medie, Weibo', kan man se kvinden sidde i pilotens flysæde, mens hun giver det såkaldte fredstegn med to fingre til kameraet.

Mediet Global Times har lagt billedet ud på deres Twitter:

Billedet blev taget allerede den 4. januar på et Air Guilin-fly. Men det er først for nylig, at det er gået viralt og dermed er kommet i de kinesiske myndigheders søgelys.

Air Gullin har udtalt, at piloten har overtrådt sikkerhedsreglerne  ved at tillade en uautoriseret person adgang til flyets cockpit. Det øvrige personale, der var til stede på flyet, da det nu famøse billede blev taget, er suspenderet, mens efterforskningen fortsætter.

Air Gullin har i en udtalelse sagt følgende:

'Passagerernes sikkerhed er altid Air Guilins førsteprioritet. Vi har en nul-tolerance overfor enhver upassende og uprofessionel opførsel, der kan påvirke fly-sikkerheden.'

 

 

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+