Pilotstrejke i Norwegian lammer flytrafikken onsdag

Ifølge flyselskabet bliver mere end 35.000 kunder i morgen ramt af den omfattende strejke

Alle indenrigsfly er blandt andre aflyst i Danmark i morgen, onsdag (Foto: Norwegian)
Alle indenrigsfly er blandt andre aflyst i Danmark i morgen, onsdag (Foto: Norwegian)

Strejken i SAS er knap overstået, før danske passagerer igen bliver berørt af aflysninger.

Det er nemlig endnu ikke lykkedes ledelsen i lavpris-flyselskabet Norwegian at lave en aftale med deres piloter, og det betyder, at alle afgange mellem de nordiske hovedstæder og indenrigsflyvninger er aflyst i morgen, onsdag.

- Norwegian har siden weekenden forsøgt at finde en løsning på en dialog med fagforeningen. Det er desværre ikke lykkedes, og det resulterer nu i den her strejke, siger kommunikationsrådgiver i Norwegian, Daniel Kirchhoff, til Ekstra Bladet.

Strejken betyder, at alle otte afgange fra København til Aalborg og retur og alle fem afgange fra København til Karup og retur i morgen aflyst. Mere end 35.000 kunder kommer ifølge Norwegian til at blive berørt af aflysningerne.

- Vi beklager på det stærkeste situationen overfor de passagerer, som nu bliver berørt af strejken, siger Daniel Kirchhoff.

Passagerer får direkte besked
De passagerer, som har bestilt billet til en flyafgang hos Norwegian, vil få direkte besked angående den enkelte afgang. Hvis  har registreret et telefonnummer, vil de få tilsendt en sms.  Norwegian anbefaler derudover, at passagererne holder øje med Norwegians hjemmeside, hvor der vil være konkret information om de enkelte ruter.

- Vi forsøger at hjælpe vores passagerer på bedst mulige måde, så hvis man er berørt af strejken, beder vi passagererne om at tage kontakt til os for at finde ud af, hvad der kan gøres i den enkelte situation, siger kommunikationsrådgiver Daniel Kirchhoff.

Afhængigt af mulighederne på den enkelte afgang kan passagererne enten få ombooket deres billet eller få pengene refunderet.

800 kabineansatte må gå hjem
Strejken blandt piloterne betyder også, at omkring 800 kabineansatte må gå hjem i morgen, da de jo ikke har nogle fly at rejse med.

- Det siger sig selv, at hvis piloterne ikke kommer på arbejde, så må vi sende de kabineansatte hjem, siger Norwegians informationschef, Lasse Sandaker-Nielsen til Ritzau.

De strejkende er ansat i flyselskabets skandinaviske datterselskab Norwegian Air Norway (NAN), og årsagen til striden er uenighed om pension, løn og forsikring.

Piloter truer med søgsmål
Piloterne selv truer nu Norwegian med et slagsmål i retten, hvis ikke de giver sig i striden. Her vil piloterne kræve, at de får ansættelse i moderselskabet Norwegian Air Shuttle i stedet for datterselskabet, hvor de er nu. Det skriver ritzau.

Truslen om søgsmålet kommer fra piloternes forbund, Parat. Her siger advokat Christen Horn Johannessen, at moderselskabet optræder som arbejdsgiver, og at piloterne derfor i henhold til arbejdsmiljøloven må anses som værende ansat i dette selskab.

- Arbejdsgiveren er det selskab, som bestemmer tid, sted og hvordan arbejdet skal udføres. Dertil kommer, at alle HR-funktioner udføres af moderselskabet, siger han til ritzau.

Onsdag morgen optrapper Parat Luftfart strejken blandt piloterne i Norwegian, når 650 piloter nedlægger arbejdet.

Kunder, der er berørt af aflysninger, kan ringe til Norwegian på +47 21 49 21 49 (døgnåbent).

27 kommentarer
Vis kommentarer