Annonce:
Annonce:

Pind efter skyderi: Jeg vil ikke acceptere disse tilstande

Justitsminister lover strengere straffe for vold mod offentligt ansatte efter overfald på fængselsbetjent.

(Foto: Thomas Borberg/Polfoto)
(Foto: Thomas Borberg/Polfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Regeringen vil skærpe straffen for handlinger som den, hvor en fængselsbetjent tirsdag aften blev skudt i benet foran Nyborg Fængsel.

Det lover justitsminister Søren Pind (V) natten til onsdag i et opslag på Facebook.

- Myndighederne vil reagere, og de skyldige vil blive fundet. Regeringen fremsætter samtidig i forbindelse med den annoncerede respektpakke strafskærpelser i forhold til disse handlinger, lyder det fra ministeren.

Regeringen og de tre øvrige partier i blå blok fremlagde i maj Respektpakken. Den skal "sikre respekten for det offentlige rum, offentligt ansatte og retsvæsenet".

Fængselsbetjent skudt tre gange på vej til arbejde

Her lægger partierne op til skærpede straffe for overgreb mod personer i offentlig tjeneste. Der skal lægges en tredjedel oven i straffen.

Annonce:

- Ikke under nogen omstændigheder vil jeg acceptere disse tilstande - alt skal overvejes i denne sammenhæng. Min dybeste sympati går til ofret for forbrydelsen, og mine tanker går til ham og hans familie, skriver Søren Pind.

De dele af Respektpakken, der kræver lovændringer, vil blive fremsat i Folketinget i begyndelsen af det nye folketingsår.

Bander truer og overfalder fængselsbetjente i fritiden

Episoden, som ministeren reagerer på, fandt sted tirsdag aften ved Nyborg Fængsel. Her blev en fængselsbetjent passet op af en maskeret mand, da han mødte på arbejde, og skudt flere gange i benet.

Formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, siger efter overfaldet, at han har en klar forventning om, at regeringen reagerer på episoden.

- Politiet må bruge alle ressourcer på det her. Vi skal sikre, at fængselsbetjente er beskyttet i det omfang, det kan lad sig gøre, siger han.

Ifølge Søren Pind kan Fængselsforbundet roligt regne med, at bønnerne allerede er blevet hørt.

- Vi vil reagere. Sammen med jer. Der her skal løses, skriver han i en offentlig kommentar til Kim Østerbye og Fængselsforbundet natten til onsdag på Twitter.

Ingen personer er endnu anholdt for skyderiet. Betjentens tilstand beskrives som stabil.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: