Annonce:
Annonce:

'Pinefuldt at lytte til': Her er afsløringen, der skaber endnu mere ballade

Balladen om Trumps nultolerance-politik fortsætter. Nu giver en lydfil, hvor man kan høre grædende børn kalde på deres mor og far, præsidenten flere problemer

Det undersøgende medie ProPublica har offentliggjort denne lydfil, hvorpå grædende børn kan høres kalde på deres forældre.
Annonce:
Følg Samfund

Grædende børn, der kalder på deres mor og far, har skabt flere problemer for Donald Trump.

Mandag har mediet ProPublica offentliggjort en otte minutter lang lydfil, der har spredt sig til flere af de store amerikanske medier, heriblandt CNN og CBS News.

Årsagen er, at den amerikanske præsident er under et stigende pres for at få sat en stopper for adskillelse af migrantbørn og deres forældre ved den amerikanske grænse mod Mexico.

Trump-lejren støtter fortsat den omstridte politik, selvom det medfører, at knap 2000 børn blevet skilt fra deres forældre fra 18. april til 31. maj.

Ifølge mediet stammer den nye optagelse fra et af børnecentrene ved den amerikanske grænser, og indholdet bliver beskrevet som pinefuldt at lytte til.

En lille pige opløst af tårer kalder først på sin mor og far, inden hun desperat kalder på sin tante.

Annonce:

- Ringer du til min tante, så hun kan hente mig, lyder det fra det grådkvalte barn.

Men der er ikke meget medlidenhed fra den mandlige grænsebetjent, der blot laver sjov med den lille pige.

- Er det et orkester, vi har i gang. Nu mangler vi bare dirigenten, siger han i lydfilen, mens en anden mand siger 'græd ikke'.

I baggrunden forsøger en gruppe andre medarbejder at afhjælpe situationen.

- De har ikke givet hende noget mad, fordi hun vil tale med sin tante først, så jeg ringer til hende, siger en medarbejder i lydfilen.

Optagelserne her viser ifølge nyhedsbureauet AP mindreårige i bure ved grænsen mellem USA og Mexico. (Video: AP)

Utrøstelige
Ifølge CNN har det ikke været muligt at få verificeret lydfilens indhold, men ProPublica oplyser i deres artikel, at den er optaget i sidste uge. De har fået lydfilen af menneskerettighedsadvokaten Jennifer Harbury.

Der skulle angiveligt være tale om en pige på mellem fire og ti år.

Annonce:

'Det tyder på, at de havde været på centeret i mindre end 24 timer, så de var stadig meget påvirkede af at være adskilt fra deres forældre', skriver ProPublica.

Artiklen fortsætter under billedet

Her er et ikonisk billede, der er blevet symbolet på Trumps politik. Foto: Ritzau/Scanpix/John Moore
Her er et ikonisk billede, der er blevet symbolet på Trumps politik. Foto: Ritzau/Scanpix/John Moore
 

Samtidig skal det dog også nævnes, at flere medarbejdere på stedet forsøgte at berolige børnene med slik og legetøj. Men de var utrøstelige.

Umiddelbart inden et pressemøde i Det Hvide Hus mandag blev lydfilen afspillet for journalisterne, og det fik dem til at spørge til det.

Men det afviste talskvinde for Department of Homeland Security, Kirstjen Nielsen, at tage stilling til.

- Jeg vil henvise til, at det ikke er Department of Homeland Security, der tager sig af børnene. Det er Health and Human Services, der tager sig af det, sagde hun.

En skamplet
Trumps nultolerance-politik betyder at alle, der krydser grænsen ulovligt, skal anholdes.

Annonce:

Oftest vil det ende med, at forældrene varetægtsfængsles, mens de venter på, at deres sag afgøres. Men fordi børnene ikke anklages for forbrydelserne, bliver de taget fra forældrene og sendt til børnecentre. Det er et af de centre, hvor lydfilen er optaget.

Nultolerance-politikken er af tidligere førstedame Laura Bush blevet kaldt både grusom, hjerteløs og uanstændig, mens en Eleanor Rosalynn Carter har kaldt den for en skamplet på USA.

Selv Melania Trump har kritiseret politikken. Foto: AP
Selv Melania Trump har kritiseret politikken. Foto: AP

Kritikken har været så heftig, at også Melania Trump valgte at undsige sin egen mand.

Mandag kom det frem, at førstedamen ikke kan holde ud at se, hvordan migrant- og flygtningebørn bliver skilt fra deres forældre ved grænsen.

Derfor undlader hun direkte at henvise til sin mands nultolerancepolitik, som ifølge regeringens statistikker har ført til, at flere børn skilles fra deres forældre.

Det betyder Trumps politik

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er under et stigende pres for at få sat en stopper for adskillelse af migrantbørn og deres forældre ved den amerikanske grænse mod Mexico.

Topfolk i Trumps regering støtter præsidentens "nultolerance politik".

Men kritikken vokser fra rettighedsgrupper og folk inden for præsidentens eget, republikanske parti. Og så præsidentens hustru, Melania Trump, og fire tidligere førstedamer kritiserer politikken.

Se her hvad nultolerance politikken indebærer:

* Nultolerancepolitikken betyder, at alle, der krydser grænsen ulovligt, skal anholdes for at have overtrådt amerikansk straffelov.

* Det betyder oftest, at forældrene varetægtsfængsles, mens de venter på, at deres sag afgøres.

* Fordi børnene ikke anklages for forbrydelserne, bliver de taget fra forældrene og sendt til børnecentre.

* "Uledsagede børn" er den officielle betegnelse for børnene, selv om en del af dem er kommet med deres forældre, men efterfølgende bliver placeret alene.

* Forældrenes eneste mulighed for at få viden om deres børn, er en hotline, som de kan ringe til for at høre, hvor deres børn er.

* På seks uger - fra 18. april til 31. maj - er knap 2000 børn blevet skilt fra deres forældre.

Lavet af Ritzau - Kilder: New York Times, TV2 og CNN.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: