Annonce:
Annonce:

Pivskørt: Dansk lystfisker fanger stor laks på en gulerod

Torben Brodersen fra Esbjerg er formentligt en af de første danskere, der har fanget en laks på en grøntsag

Du kan se en lille forfilm til De Tre Årstider her. Hele filmen - og den intense fight med laks og gulerod - kan ses gratis på vimeo.com. Video: De Tre Årstider/Claus Jessen
Annonce:
Følg Samfund

46-årige Torben Brodersen fra Esbjerg tager de pivskøre metoder i brug, når han skal fange laks i Varde Å.

Senest har den ivrige lystfisker fanget en stor laks på intet mindre end en økologisk gulerod.

Efter at have gnavet og skåret grøntsagen til og forsynet den med en krog, lykkedes det efter et par måneders indsats at hale en flot laks på 85 centimeter på land.

- Man kan fange laks på alt, lyder påstanden fra Torben Brodersen i en ny film om laksefiskeri i Varde Å. Det er Ekstra Blads-journalist og lystfisker Claus Jessen, der står bag filmen De Tre Årstider, som han har begået i sin fritid.

Annonce:

- Jeg blev interviewet til en ny film om lakse-fiskeri i Varde Å og her kom jeg til at sige, at man kan fange laks på alt. Selv en gulerod. Og så hang jeg på den. For journalisten bag filmen holdt mig fast på løftet. Han syntes, at det ville være nogle fantastiske billeder, hvis jeg vitterlig kunne få en laks til at hugge på en grøntsag, griner Torben Brodersen.

Plyndrer juletræ og drinks
I De tre Årstider følger man blandt andet vestjydens jagt på den eftertragtede fisk med guleroden dinglende for enden af snøren.

Faktisk fangede Torben Brodersen laksen sidste år i oktober - ganske kort tid før sæsonen lukkede. Men det er først nu i forbindelse med lanceringen af den 48 minutter lange fiskefilm, at den mildest talt utraditionelle fangst-metode kommer til offentlighedens kendskab.

Lokalt er Torben Brodersen både berømt og berygtet for i bogstaveligste forstand at gå mod strømmen.

Først blev guleroden tygget igennem og så fik den en tur med høvlen, så den kunne blive ekstra lækker for laksen. Foto: De Tre Årstider/Claus Jessen
Først blev guleroden tygget igennem og så fik den en tur med høvlen, så den kunne blive ekstra lækker for laksen. Foto: De Tre Årstider/Claus Jessen
 

Han fisker stort set kun med hjemmelavede spinnere. Alt kan bruges til at fange laks i Brodersens optik. Han plyndrer hvert år hjemmets juletræ og juledekorationer for tingel-tangel, som kan bruges på spinnerne.

Annonce:

- Når jeg er i udlandet i min sommerferie, og får fine drinks, er der også altid noget af udsmykningen, som kan bruges. Man skal lade være med at tænke så traditionelt og så alvorligt. Bar giv den noget gas og grin lidt, så skal der nok ske noget, mener Torben Brodersen.

Gang i 'Svigermors Røv'
Hvert år haler den 46-årige vestjyde mellem 20 og 30 laks op af Varde Å. Andre lystfiskere genbruger ofte de spinnere, som har udløst et godt hug.

Sådan er Torben Brodersen ikke.

- Nej, så bliver det for let. Når jeg har fanget en laks på en spinner, så bliver spinneren hængt op på væggen i min kælder, og her bliver den hængende. Man skal udfordre sig selv hele tiden, lyder det fra den erfarne fisker, som for længst har gjort grejet klart til at drage til Varde Å, når lakse-fiskeriet igen åbner den 16. april.

For øjeblikket arbejder Torben Brodersen i øvrigt på at forfine en ny spinner, som snart skal dyppes i åen.

- Den har et ekstra stort blad på. Så den hedder 'Svigermors Røv,' lyder det tørt fra esbjergenseren.

Du kan se hele videoen De Tre Årstider her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: