Pizzeriaer donerer gratis mad: - Det er ikke et stunt!

Tilbuddet gælder for læger og sygeplejersker de næste 14 dage

- Vi vil gerne vise, at vi kan stå sammen. Foto: Korup Pizza/Facebook
- Vi vil gerne vise, at vi kan stå sammen. Foto: Korup Pizza/Facebook

En lang række pizzeriaer i Danmark har valgt at hylde læger og sygeplejersker på sygehusene, som i øjeblikket knokler på livet løs i de hårde corona-tider.

Derfor tilbyder flere pizzeriaer gratis mad de næste to uger til de hårdtarbejdende medarbejdere på sygehusene. Blandt andet lyder beskeden på Korup Pizzas Facebook-side følgende:

'Til hverdagens helte. Som et stort TAK til alle de modige læger og sygeplejersker vil vi hos Korup Pizza gerne sørge for at I kan få noget mad efter en lang arbejdsdag, derfor: Tilbyder vi alle vores sygeplejersker og læger de næste 2 uger dvs til d. 30.03.2020, at de kan hente gratis pizza hos os', skriver Korup Pizza på sin Facebook-side.

Hos Korup Pizza er beskeden da også klar, da Ekstra Bladet spørger ind til, hvorfor de har valgt at hoppe med på bølgen og give gratis mad til sygeplejerskerne og lægerne.

- Vi vil gerne vise, at vi kan stå sammen. Sammen er vi jo stærkere, og vi vil selvfølgelig også gerne hjælpe alle dem, som prøver på at gøre deres bedste for os hver eneste dag. Jeg synes også, at vi skal gøre en indsats, for det er det mindste, vi kan gøre som selvstændige, selvom vi også har det hårdt lige nu. Vi vil også gerne gøre en forskel, siger ejeren, Metin Ercaliskan.

Ikke noget stunt
Faktisk er der startet lidt af en bølge hos pizzeriarne, hvor flere hopper med på initiativet.

Derfor kunne nogle måske fristes til at tro, at der er tale om et marketing-stunt i et forsøg på at lokke nye kunder til. Sådan forholder det sig dog på ingen måder, forsikrer Metin Ercliskan.

- Jeg ser det ikke som et stunt. Det er lidt ligesom folk, der larmer på deres altaner og synger. Vi vil sådan set også bare gerne gøre en indsats, lyder det fra ejeren af Korup Pizza.

Også hos Shawarma grill house No 1 Roskilde er de klar i spyttet. Der er ikke tale om noget stunt, fortæller de.

- Det er overhovedet ikke noget stunt. Hånden på hjertet så har det hele tiden været min hensigt, at jeg skulle hjælpe folk på en eller anden måde, siger Houssein Chahrour, der er ejer af Shawarma grill house No 1 Roskilde.

Til gengæld kan pizzeriaerne ikke holde åbent for andet end take-away i øjeblikket, da Mette Frederiksen på et pressemøde tirsdag annoncerede, at detailbutikker og restauranter skal holde lukket det næste stykke tid, mens man opfordres til ikke at samles mere end ti personer.

Nedenfor kan du læse eksempler på, hvad andre pizzeriaer skriver på deres Facebook-side, hvor de tilbyder gratis mad.

OVERBLIK: Her er regeringens seneste tiltag i coronakrisen

Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede tirsdag aften regeringens nye tiltag for at stoppe spredningen af coronavirus i Danmark.

De nye tiltag er trådt i kraft fra onsdag klokken 10 og gælder til og med 30. marts.

Her følger et overblik over de nye tiltag:

* Det er ikke længere tilladt at samles flere end ti personer i offentligheden.

Det gælder både indendørs og udendørs. Politiet sætter ekstra mandskab på gaden for at forklare om forbuddet.

Politiet vil komme med en mere præcis vejledning for, hvordan forbuddet skal tolkes. Det vil være muligt for politiet at udstikke bøder til personer, der overtræder de nye regler.

Statsministeren opfordrer samtidig til, at borgere også efterlever forbuddet privat.

Forbuddet gælder ikke, når flere end ti personer er til stede og bevæger sig rundt i en butik, et supermarked, en lufthavn eller en togstation.

Ligeledes gælder forbuddet ikke i offentlig transport og på arbejdspladser.

* En række butikker, centre og sportshaller skal lukke:

Shoppingcentre, restauranter, barer, natklubber, fitnesscentre, frisører, solcentre, tatovører, vandpibecaféer og andre butikker, hvor personer kommer i tæt kontakt, skal lukke.

For restauranter og caféer vil det være muligt at levere mad ud af huset, men selve spisestederne vil blive lukket.

Også indendørs sports- og fritidsfaciliteter lukker.

Dagligvarebutikker og apoteker lukker ikke.

* Butikker skal have håndsprit og håndvask til rådighed for kunderne:

Statsministeren beder de butikker, der stadig må holde åbent - dagligvarebutikker og apoteker - om at have håndsprit og håndvask klar til kunderne 'i videst muligt omfang'.

Der skal være god plads om den enkelte kunde. Det betyder, at man skal kunne stå i kø, kigge på varer og betale for dem i 'god afstand' til andre kunder.

Butikkerne skal sikre, at medarbejderne overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger, ligesom de skal opsætte informationsmateriale i butikkerne.

Kilde: Statsministeriet.