Planlagde datters begravelse - men så vågnede hun mirakuløst

Amerikanske Taylor Hale blev erklæret hjernedød for fire år siden - nu dimitterer den 17-årige pige fra High School

Taylor Hale blev erklæret hjernedød efter en faldulykke. Men hun kæmpede sig tilbage til live og er nu klar til at dimittere for High School (Foto: facebook)
Taylor Hale blev erklæret hjernedød efter en faldulykke. Men hun kæmpede sig tilbage til live og er nu klar til at dimittere for High School (Foto: facebook)
Følg Samfund

Den 17-årige amerikaner Taylor Hale er en pige, der er sejere end de fleste.

I september 2011 var den dengang 14 årige pige udsat for en slem ulykke. Under en leg med sine venner faldt hun ned fra et biltag og hamrede hovedet i jorden.

Straks efter blev hun lagt i kunstig koma med svære kvæstelser i hjernen, og lægerne fortalte den ulykkelige familie, at der var mellem 95 og 98 procent chance for, at hun var blevet hjernedød.

- Hendes hjerne var gledet ned i rygsøljen. Den var blevet til grød. Lægerne var nødt til at give hende hjertemassage og kæmpede længe for at få hende tilbage igen, fortæller Taylor Hales mor Stacey Henningsen til NBC News.

Bad for hendes liv
Lægerne fortalte, at der ikke var mere at gøre for den 14-årige, og at familien skulle begynde at overveje at sige farvel til deres datter. Derfor begyndte familien at planlægge begravelsen og bede for hendes liv. Men så skete der pludselig noget.

-  Lægen kom tilbage til os få timer senere og fortalte, at der ikke var nogen medicinsk forklaring, men at vores datter nu var begyndt at trække vejret selv, fortæller moderen her næsten fire år senere.

Selv om Taylor Hale var kommet tilbage til livet regnede lægerne ikke med, at den unge pige nogen sinde kom til at gå igen. Men de blev klogere.

Taylor Hale viste enorm viljestærke og gradvist gik det fremad. Men efter kun seks uger kunne hun lade sig udskrive fra hospitalet efter sit livs sværeste kamp.

- Jeg kan huske, da jeg gik mine første skridt. Jeg var så svag, da jeg ikke havde spist eller drukket noget i lang tid. Jeg græd af smerte, fordi det var så hårdt, siger Taylor Hale til det amerikanske medie.

Mistede lugtesansen
Nu er hun dog tilbage i fuld vigør. Hun må dog ikke længere dyrke cheerleading og anden hård sport, lige som hun har mistet sin lugtesans.

Det har dog ikke taget modet for Taylor Hale, der mandag dimitterer fra High School. En dag, hendes moder nærmest var sikker på aldrig ville komme.

- Jeg tænker tit på det. Det er helt sikkert et mirakel, siger moderen. 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind